Dani por. med. RS
11. dani porodične medicine RS Štampaj E-pošta

1b.jpg

  “IZAZOVI ZA BUDUĆNOST"

U Tesliću u hotelu Kardial 30.09.-01.10.16 u organizaciji Udruženja doktora porodične medicine RS-a odražani «XI Dane porodične medicine Republike Srpske « sa međunarodnim učešćem pod nazivom « Izazovi za budućnost». Cilj konferencije je bio usvajanje novih znanja i vještine za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite koja se pruža u timovima porodične medicine. 

Detaljnije...
 
10. dani porodične medicine RS Štampaj E-pošta

 Ovde možete pročitati izvještaj sa stručnog skupa "X dani porodične medicine RS" objavljen u časopisu medici.com.

10-dani-porodicne-clanak-131015-1.jpg
10-dani-porodicne-clanak-131015-2.jpg

 

 
9. dani porodične medicine RS Štampaj E-pošta
9-konferencija.jpg
 
8. dani porodične medicine RS Štampaj E-pošta

8-konferencija.jpgU Tesliću u hotelu Kardial 10-11.10.14 u organizaciji Udruženja doktora porodične medicine RS-a odražani «IX Dane porodične medicine Republike Srpske « sa međunarodnim učešćem pod nazivom « Briga za cijelu porodicu».

Cilj konferencije je bio usvajanje novih znanja i vještine za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite koja se pruža za cijelu porodicu bez obzira na pol, dob ili zdravstveni problem. Na otvaranju konferencije predsednik udruženja dr.sci Draško Kuprešak je istakao da postoje brojni izazovi za unapređenje ove oblasti i da su očekivanja od članova udruženja velika i da od predstavnika zdravstvenih institucija očekuje konstruktivan dijalog i što brže rješavanja gorućih pitanja kao što su organizacija domova zdravlja sa akcentom na unapređenje efikasnosti i decentralizacije, finansiranja porodične medicine i kontinuirane edukacije koja se pokazala kao nefunkcionalan i drugih tema od vitalnog značaja.

Detaljnije...
 
7. dani porodične medicine RS Štampaj E-pošta
zahvalnica U hotelu Kardijal, u Tesliću,  od  02.11.12 do 04.11.12   održana konferencija sedmi dani porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem.
Ključne poruke konferencije su da samo investiranjem u znanje može se doći do poboljšanja kvaliteta rada i boljih rezultata u liječenju. Takođe, u uvodnim obraćanjima predstavnika Fonda zdravstvenog osiguranja RS, direktora g. Gorana Kljajčina naglašeno je da postoje brojni problemi kada je u pitanju održivo finansiranje i pozvao sve faktore u zdravstvenom sektoru da daju svoj doprinos u  promjena kako bi se zadražala stabilnost zdravstvenog sistema.

Detaljnije...
 
6. dani porodične medicine RS Štampaj E-pošta
4b.jpgPoštovane kolegice i kolege dragi prijatelji 14. i 15.10 su održani VI Dani porodične medicine RS sa međunarodnim učešćem.

Prisustvo preko 270 doktora iz cijele Republike Srpske uz prisutvo brojnih gostiju govori o veoma uspješnom skupu. Ovom prilokom želim svima da se zahvalim na učešću uz nadu da ćemo u narednom periodu podići kvalitet naših aktivnosti na viši nivo kako bismo snažnije zastupali naše interese.

Idemo dalje ...

Organizacioni odbor

 

Detaljnije...
 
5. dani porodične medicine RS Štampaj E-pošta
1b.jpgTESLIĆ  - Rad na kontinuiranom profesionalnom razvoju glavni je pravac u jačanju instituta porodičnog ljekara u RS.
Ovo je jedan od zaključaka "5. dani porodične medicine RS" koji su proteklog vikenda održani u hotelu "Kardijal" u Banji Vrućici kod Teslića, u organizaciji Udruženje ljekara porodične medicine RS.
Kako je naglašeno na skupu, na kojem je bilo više od 200 učesnika iz RS, distrikta Brčko te Federacije BiH, bez obzira na uspjehe koje je ostvarila reforma primarne zdravstvene zaštite, postoje i brojni problemi, pre svih delegiranje poslova timovima porodične medicine koji im izvorno ne pripadaju, propisivanje ortopedskih pomagala i upućivanje na banjsko liječenje, te paušalno određivanje budžeta za lijekove na recept.
Detaljnije...
 
4. dani porodične medicine RS Štampaj E-pošta
IMG_4790-2.jpg

Ovogodišnja konferencija porodične medicine Republike Srpske održana je 07.11.2009 u Banjaluci pod nazivom „IV dani porodične medicine" a u organizaciji Udruženja ljekara porodične medicine.

Učešće u ovoj konferenciji je uzelo preko 200 ljekara iz cijele Republike Srpske.

U toku svečanog otvaranja potpisan je protokol o saradnji  Udruženja ljekara porodične medicine  i Sekcije opšte medicine Srpskog lekarskog društva. Ovaj protokol su potpisali predsjednici oba Udruženja dr. Draško Kuprešak i dr.Mirjana Mojković. Predsjednica Udruženja iz Srbije dr. Mirjana Mojković se obratila prisutnima i izrazila veliko zadovoljstvo ovim djelom , kao i nadu za buduću saradnju.

 

Detaljnije...
 
3. dani porodične medicine RS Štampaj E-pošta

ImageI ove  godine naše Udruženje   ljekara  porodične medicine Republike Srpske svoju konferenciju održalo je početkom novembra, a amfiteatar Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu  bio je mjesto  održavanja skupa. Početak  rada obilježen je inspirativnim  obraćanjima  svojim  kolegama  presjednika  našeg Udruženja Dr  Draška  Kuprešaka  i našeg  prijatelja, osvedočenog  promotera  Porodične  medicine  u BiH, g. Adnana Mirojevića, inače  biskog saradnika  naših  profesora  sa Queen′s  univerziteta. Hirurg, Dr  Slavko  Ždrale, ispred  ljekarske  komore, lijepim je riječima pozdravio  konferenciju.Direktor  kasindolske  bolnice  otorinolaringolog Dr Pejić  Milan , ispred  Društva  doktora također se probranim rječima obratio  učesnicima  konferecije.I  na kraju, u svom stilu  preciznosti  riječi i misli, pozdravljajući svoje saradnike,kolege i sve prisutne  - Prof. Dr Gordana Tešanović, šef katedre porodične medicine na medicinskim fakultetima u Banjoj Luci i Foči  zvanično je otvarila konferenciju.   

Detaljnije...
 
2. dani porodične medicine RS Štampaj E-pošta

       
Detaljnije...
 
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS