IZVJEŠTAJ SA 22. WONCA EVROPE PRAG Štampaj E-pošta

wonca2.jpgUDRUŽENJE DOKTORA PORODIČNE MEDICINE REPUBLIKE SRPSKE

IZVJEŠTAJ SA 22. WONCA EVROPE PRAG

U periodu od 28 juna do 1 jula 2017 u Pragu ,glavnom gradu Ceske Republike ,odrzana je 22. WONCA Europe.(Evropska konferencija doktora Porodicne medicine i njihovih udruzenja).

Na konferenciji je registrovano 2600 ucesnika iz blizu 70 zemalja. Ukupno je izlozeno 280 oralnih prezentacija i oko 900 postera ,38 radionica i raznih drugih aktivnosti.

Tema ovogodisnje Wonce u Pragu je bila "Rastimo sa nasim razlicitostima"tj.da se jos jednom istakne da u samoj Evropi imamo razlicite i kulture i obicaje i finansijske statuse ,ali moramo se drzati zajedno,bolje upoznavati jedni druge i uciti jedni od drugih da tezimo ka boljem .

Nase Udruzenje doktora porodicne medicine na sjednici Borda Wonce predstavljao je Prim.dr Danijel Atijas ,gdje su se istakle ponovo poruke o unapredenju edukacije ,kvaliteta rada i sigurnosti u radu zdravstvenih radnika ,ali i davanju vece uloge samim pacijentima u edukativnom smislu kako bi zajednicki dosli do cilja i ljekar i pacijent ali i sama zajednica. Takode se upozorilo na pretjerane troskove sa nepotrebnom i obilnom dijagnostikom kada za njom i nemavece potrebe i apel u racionalnosti troskova na svim nivoima zdravstvene zastite.

Zahvaljujuci kompanijama Hemofarm.Nobel i Apomedikal na kongresu je bilo 80 ucesnika iz Republike Srpske ali i nekoliko kolega iz Federacije sto nam jos daje na snazi da se aktivnosti naseg udruzenja vrednuju.

Naredne Wonce su 2018 Krakow,2019 Bratislava i 2020 Berlin.

Pozivamo sve nase clanove i kolege da nam se pridruze.

Pripremio
Prim.dr Danijel Atijas 
< Prethodno   Sledeće >
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS