5. dani porodične medicine RS
1b.jpgTESLIĆ  - Rad na kontinuiranom profesionalnom razvoju glavni je pravac u jačanju instituta porodičnog ljekara u RS.
Ovo je jedan od zaključaka "5. dani porodične medicine RS" koji su proteklog vikenda održani u hotelu "Kardijal" u Banji Vrućici kod Teslića, u organizaciji Udruženje ljekara porodične medicine RS.
Kako je naglašeno na skupu, na kojem je bilo više od 200 učesnika iz RS, distrikta Brčko te Federacije BiH, bez obzira na uspjehe koje je ostvarila reforma primarne zdravstvene zaštite, postoje i brojni problemi, pre svih delegiranje poslova timovima porodične medicine koji im izvorno ne pripadaju, propisivanje ortopedskih pomagala i upućivanje na banjsko liječenje, te paušalno određivanje budžeta za lijekove na recept.
Detaljnije...
 
Uputstvo za Farmaceutke kompanije za raspored štandova na konferenciji V dani porodične medicine
 
Štandovi će se moći formirati dana 05.11.10 od 14 sati u foajeu Hotela Kardijal ispred sale Dunav. Dozvoljene su dvije varjante: korištenje vlastitih stolova ili da vam sto obezbjedi organizator skupa.
Koordinator za ovaj segment aktivnosti je dr Nebojša Putnik tel 065  940 272 (zvati popodne).
Orginalne fakture za troškove učešća će biti uručene od strane sekretara Udruženja, dr Anne Čulafić, za sve kompanije na licu mjesta tokom trajanja programa konferencije.  

Detaljnije...
 
GERB ( Gastro Ezofagelna Refluksna Bolest) - liječenje
Društvo gastroenterologa  Republike Srpske , Edukativni centar Doma zdravlja Bijeljina u saradnji sa Kompanijom ASTRA ZENECA organizovali su u petak 15. oktobra ove godine u prostorijama velebnog Edukativnog centra Doma zdravlja Bijeljina predavanje na temu: GERB – liječenje a ugledni gost iz Banja Luke prof dr Stevan Trbojević šef  odjeljenja za gastroenterologiju, Interna klinika ; KC Banja Luka  je izvanredno predstavio ovu temu pred prepunom salom kolegica i kolega iz Bijeljine i Ugljevika.
Detaljnije...
 
AGRESIVNO PONAŠANJE ( SUICID – HOMICID)
Povodom svjetskog dana mentalnog zdravlja Edukativni centra Doma zdravlja Bijeljina i Fondacija Fami ( zajednički projekat CPD) su organizovali stručno predavanje na temu agresivnog ponašanja.  Predavač načelnik CMZ Bijeljina prof dr sci med Milan Novaković specijalista neuropsihijatar i sucidolog je u okviru široke teme koja po svom značaju daleko prevazilazi jedno stručno predavanje dao izvanrednu analizu agresivnog ponašanja na teritoriji Bosne i Hercegovine i njene posljedice na učestalost samoubistava i ubistava na ovom prostoru.
Detaljnije...
 
Drugo obavještenje za Farmaceutske kompanije
hotel-kardial.jpgPoštovani,
U prvom obavještenju smo naglasili značaj organizovanja konferencije  "V Dani porodične medicine Republike Srpske " koju organizujemo u Tesliću u poslovnom kompleksu  Banja Vrućica u hotelu Kardijal u periodu  05.11.2010.- 06.11.2010. godine  za  doktore porodične medicine Republike Srpske, naše goste i poslovne partnere. 

Ohrabreni Vašim reakcijama u ovom obavještenju ćemo Vam predstaviti mogućnosti Vašeg učešća u ovom za nas,  ljekare porodične medicine izuzetno značajnom naučnom skupu.  
Detaljnije...
 
TERAPIJA BOLI
Edukativni centar Doma zdravlja Bijeljina i kompanija LEK  su upriličili novo stručno druženje.Ovoga puta tema je bila jako interesantna i svima potrebna:Terapija boli. 
 Načelnik Službe za anesteziju i reanimaciju dr Miroslav Dmitruk anesteziolog opšte bolnice u Bijeljini se potrudio da na sveobuhvatan način obradi ovu zahtjevnu temu sa naglaskom na karcinomski bol, bazirajući svoje iscrpno izlaganje na interesantnim slučajevima iz njegove bogate tridesetogodišnje prakse. 
Detaljnije...
 
Stručni skup u Bijeljini: ACE inhibitori i hipertenzija ( Novi pravci u terapiji)
5b.jpg
Novootvoreni  Edukativni centar Doma zdravlja u Bijeljini je 13 09 2010 godine bio domaćin uglednog stručnog skupa u organizaciji Doma zdravlja Bijeljina i Pharma Swiss kompanije.
Moderator skupa je bila mr sci med Snježana Simić-Perić kardiolog Doma zdravlja u Bijeljini a ugledni gosti su bili i predavali tim redom doc dr sci med Nebojša Tasić načelnik odeljenja za hipertenziju Instituta za KVB-Dedinje i mr  sci dr Neno Dobrijević sa Klinike za kardilogiju KC Banja Luka.
 U krasnoj uvodnoj prezentaciji „ ACE inhibitori i hipertenzija-dodatna zaštitta ciljnih organa“ doc Tasić je entuzijazmom specijalizanta a manirom iskusnog profesora istakao sve što je bitno i novo u ovoj oblasti a u istom stilu je nastavio mr sci Dobrijević sa temom:“ Lijekovi sa višestrukim dejstvom-novi pravci u terapiji art.hipertenzije
“.
Detaljnije...
 
Dani prostate 2010
Berlin-Chemie AG Menarini Group su u okviru projekta Dani prostate 2010 organizovali stručno predavanje u Edukativnom centru Doma zdravlja Bijeljina na temu: „Prostata-čest uzrok zdravstvenih problema u odmakloj dobi“.
         Predavanje je održao prim.dr Pero Milovanović specijalista urolog Opšte bolnice u Bijeljini a cilj projekta Dani prostate  je afirmisanje muškog zdravlja, te stalno podsjećanje i građana i zdravstvenih radnika da jednostavan i pravovremen pregled prostate predstavlja ključ uspjeha terapije.
Detaljnije...
 
Kongres "Ekologija, zdravlje, rad i sport"
Poštovani,
 
obaveštavamo Vas da smo stavili prvo obaveštenje 4.medjunarodnog kongresa "Ekologija, zdravlje, rad i sport" na website www.inecco.net/congress  koji će se održati u Banja Luci prolece 2011. godine. Molimo Vas da prijavite preliminiranu registracionu prijavu za ucešće/predavanje na kongresu koji istice 30. septembra 2010. godine.
S poštovanjem,
 
Prim. mr. sci. dr Branko Dikić
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 181 - 200 of 246
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS