Održana sjednica Skupštine udruženja

U subotu je održana sjednica Skupštine udruženja na kojoj su razmatrani brojni problemi od vitalnog značaja za funkcionisanje udruženja i položaja doktora porodične medicine. Na sjednici je i usvojen:

- Izvještaj o radu Udruženja ljekara porodične medicine Republike Srpske za 2010. godinu
- Plan rada za 2011. godinu

 
Kongres KOHOM
Na kongresu KOHOM (Koordinacije hrvatske obiteljske medicine) koji će se održavati 25. i 26. marta 2011.god. biće obrađeno niz tema: od homeopatije, do kardiologije, a održavaće se  i niz radionica (uvođenje inzulina u porodičnoj medicini, mala hirurgija, akupunktura, reanimacija, hitna stanja, ORL, kateterizacija). Sve radionice voditi će ljekari porodične medicine!  Više informacija  na stranici:http://kohom2011.conventuscredo.hr/ .
Detaljnije...
 
Скупштинa Удружења
И преко наше официјелне web странице, Предсједници подружница Удружења доктора медицине Српске обавјештавају  делегате Скупштине, и чланство Удружења,  о  редовном Скупштинском засједању:
 
На основу члана 26 Статута Удружења љекара породичне медицине сазивам Скупштину Удружења за 12.03.2011. године у просторијама Удружења, у Платоновој 4, Бања Лука (други спрат) са почетком у 12.часова
.
Detaljnije...
 
Prečišćeni tekst novog statuta

Skupština udruženja na sjednici održanoj 27.03.2010. godine usvojila je izmjene i dopune statuta. Promjene su verifikovane u Osnovnom sudu u Banja luci u decembru mjesecu. Promjene se odnose na naziv udruženja, organizaciju i neke druge aspekte a sve  u cilju stavranja pretpostavki za efikasnije djelovanja i ostvarivanja misije udruženja.

Ovde možete pregledati prečišćeni tekst novog statuta.

 
Prijedlog kurikuluma specijalizacije

Predsjedništvo udruženja 25.12.2010. godine podržalo prijedlog programa specijalizacije porodične medicine koji je rađen kroz projekat Svjetske banke HSEP uz neke male korekcije.

Dokument proslijeđen komisiji za izradu  specijalističkih programa Komore doktora medicine RS .

 
Ugovaranje u porodičnoj medicini

Ovde možete preuzeti knjigu Ugovaranje u porodičnoj medicini  autora Huseinagić, Hrabač i Bodnaruk u pdf formatu.

  -   Ugovaranje u porodičnoj medicini  (9.7 MB)

 
Dan kontinuiranog profesionalnog razvoja
„ DAN KONTINUIRANOG PROFESIONALNOG RAZVOJA LJEKARA I MEDICINSKIH SESTARA PORODIČNE MEDICINE KANTONA SARAJEVO“

3b.jpgU Sarajevu je 22. 11. ove godine u prekrasnoj multimedijalnoj dvorani opštine Novi Grad održan stručni skup na kome su medju 450 prisutnih zdravstvenih radnika iz kantona Sarajevo i uglednih ličnosti iz političkog i javnog života bili i predstavnici iz Republike Srpske kao počasni gosti. U našoj delegaciji su bili predstavnik Medicinskog fakulteta iz Foče doc dr med Maja Račić te predstavnici Doma zdravlja Pale i Bijeljina.
Učesnike skupa su pozdravili organizatori i domaćini opština Novi Grad, Komora doktora kantona Sarajevo te udruženja porodične medicine . Naročito je zapažen bio pozdravni govor prof dr Fahrudina Kulenovića predsjednika Komore koji je na vrlo emotivan način progovorio o težini posla i odgovornosti zdravstvenih radnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Kratka obraćanja su imali i gdin Dejan Sredić direktor Fami Fondacije i prim dr Slobodan Trninić  generalni direktor Javne ustanove Dom zdravlja kantona Sarajevo.
Detaljnije...
 
5. dani porodične medicine RS
1b.jpgTESLIĆ  - Rad na kontinuiranom profesionalnom razvoju glavni je pravac u jačanju instituta porodičnog ljekara u RS.
Ovo je jedan od zaključaka "5. dani porodične medicine RS" koji su proteklog vikenda održani u hotelu "Kardijal" u Banji Vrućici kod Teslića, u organizaciji Udruženje ljekara porodične medicine RS.
Kako je naglašeno na skupu, na kojem je bilo više od 200 učesnika iz RS, distrikta Brčko te Federacije BiH, bez obzira na uspjehe koje je ostvarila reforma primarne zdravstvene zaštite, postoje i brojni problemi, pre svih delegiranje poslova timovima porodične medicine koji im izvorno ne pripadaju, propisivanje ortopedskih pomagala i upućivanje na banjsko liječenje, te paušalno određivanje budžeta za lijekove na recept.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 181 - 200 of 255
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS