ODRŽANA KONFERENCIJA PORODIČNE MEDICINE

1b.jpg

 

“IZAZOVI ZA BUDUĆNOST"

U Tesliću u hotelu Kardial 30.09.-01.10.16 u organizaciji Udruženja doktora porodične medicine RS-a odražani «XI Dane porodične medicine Republike Srpske « sa međunarodnim učešćem pod nazivom « Izazovi za budućnost». Cilj konferencije je bio usvajanje novih znanja i vještine za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite koja se pruža u timovima porodične medicine. 

Detaljnije...
 
UPUSTVO ZA SPONZORE KONFERENCIJE

UPUSTVO ZA SPONZORE KONFERENCIJA XI DANI PORODIČNE MEDICINE RS SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM “ ZA BUDUĆNOST“

Hotel Kardial


Štandovi (hotelski i kompanijski) sponzora konferencije će se formirati u periodu od 13 časova do 16 a za kompaniju Bosnalijek od 12 časova prema sljedećem rasporedu:


1.Generalni sponzor Bayer: pozicija 1 ispred sale Dunav-3 stola ili kompanijski

2.Zlatni sponzori:Hemofarm i Pfizer:pozicija 2 i pozicija 3 ispod LCD ova u foajeu hotela ispred ulaza u salu Usora i VIP salon po dva stola hotelska ili kompanijski

3.Srebrni sponzori Berlinchemie Menarini:pozicija 4 - ispred prodavnice sa suvenirima kompanijski ili dva hotelska/jedan manji i jedan veci

4.Bronzani sponzori:Bosnalijek:pozicija 5 kompanijski ispred sale Usora –bočno ispred zida-šanka kompanijski

5.Bronzani sponzor-Sandoz Novartis-Lek jedan veći i jedan manji sto pored stola za registraciju

Detaljnije...
 
SPECIJALIZACIJA PORODI NA MEDICINA-NOVINE
U prilogu izmjena i dopuna zakona o zdravstvenoj zaštiti kojom je izmjenjen model kandidovanja za specijalizaciju. Naime, Institut za zaštitu zdravlja dostavlja plan specijalizacija za narednu godinu koji odobrava Ministrastvo zdravlja RS-a. Plan se formira na osnovu prijedloga zdravstvenih ustanova i kapaciteta katedri porodične medicine(Foča i Banja Luka). Molimo zainteresovane kandidate da se više informišu o ovom pitanju kako ne bi gubili dragocjeno vrijeme.
 
NOVI PRAVILNIK O KME
Ovde možete pogledati novi pravilnik o KME   u kome je radna grupa Ministrastva zdravlja RS uredila oblast stalnog profesionalnog razvoja. Nosioci edukacije su udruženja kao i obrazovne ustanove. Akreditaciju programa vrši savjet za zdravlje koji je formirala Vlada RS-a.
 
Drugo obavještenje

11-dani.jpg

 

Poštovani saradnici,

U skladu sa usvojenim programima stručnog usavršavanja Udruženje doktora porodične medicine RS organizuje Konferenciju «
XI dani porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem «  pod nazivom «Izazovi za budućnost » koja će biti održana od 30.09.16 do 01.10.16 godine u Tesliću hotel Kardial sa temama:
1. Menadžment rijetkih oboljenja
2. Hronična bubrežna insuficijencija-novine u pristupu
3. Sve relevantne teme za porodičnu medicinu

Detaljnije...
 
EDUKACIJA BAZICNE DERMOSKOPIJE U DOBUJU

 060716.jpgU Doboju u hotelu „INTEGRA“ održana je 11.6.2016 g. bazična edukacija iz Dermoskopije za doktore porodične medicine iz dobojske podružnice. Bila su 2 ljekara iz Šamca, 2 iz Modriče i 6 iz Doboja.

Edukacija je dogovorena u saradnji Udruženja Dermatovenerologa RS i Udruženja doktora Porodične medicine RS. Ovom prilikom se zahvaljujemo i medžmentu Dz Doboj i direktoru dr Radoslavu Nikoliću koji su snosili troškove naše edukacije doktora iz našeg Dz.

Edukaciju iz Dermoskopije su provodile dr Dragana Starović predsjednica Udruženja Dermatovenerologa RS i dr Alma Tucak.

Detaljnije...
 
Održan sastanak katedri u Foči

foca.jpgPovodom obilježavanja Svjetskog dana doktora porodične medicine na Medicinskom fakultetu u Foči, katedra za porodičnu medicine sa prof. dr Majom Račić na čelu je 18.5.2016. god. upriličila akademski skup pod nazivom „Porodična medicina danas“.

Na skupu su govorili domaći i strani stručnjaci, specijalisti porodične medicine koji se dugo bave ovom praksom, a većina ih istovremeno i predaje na fakultetima. Njihova gledišta o stanju porodične medicine kod nas, o radu u praksi, te poređenja naše sa drugim zemaljama, kao i zaključci i preporuke za dalje djelanje, za prisutne specijaliste i specijalizante porodične medicine bili su i te kako zanimljivi.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 40 of 246
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS