WONCAE - update 10th October 2014

WONCA News

Access the latest WONCA News here, to read all the latest news, reports, details of past and forthcoming conferences and much more.

Detaljnije...
 
Softver usporio rad ljekara

Dragan Sladojević - 29.10.2014 08:02

Nezavisne novine 

BANJALUKA - Uvođenje veb softvera za timove porodične medicine, u koji doktori upisuju podatke o pacijentima i evidentiraju ono što su uradili tokom pregleda, naljutilo je jedan broj ljekara, koji kažu da im je usporen rad, a time i smanjena produktivnost.

Kompletan članak možete pročitati ovde.

 

 
ODRŽANA KONSTITUTIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA

1_thumb.jpg U subotu 01.11.14 u Banja Luci u Platonovoj b.b održana 18 sjednica Skupštine Udruženja doktora porodične medicine RS-a.
Na konstitutivnoj sjednici u skladu sa poslovnikom o radu Skupštine izabrano novo rukovodstvo Udruženja koje će u narednom periodu 2014-2018 rukovoditi radom Skupštine ovog najvišeg organa. Za predsjednika izabran dr sci.dr med.Draško Kuprešak, za potpredsjednika prim dr Radojka Perić a za sekretara Skupštine mr sci med Suzana Savić.Takođe mandatna komisija potvrdila izbor delegata iz svih deset podružnica .Na sjednici izabrani i odbori i to za: KME, zakonodatvi okvir, međunarodnu sadnju, za etiku, nagrade.
Na taj način su stvaoreni zakonski okviri za nastavak rada Skuštine udruženja.Razmatrana su i tekuća pitanja kao što su problemi vezani za uvođenje novog sotvera, izradu novog pravilnika o KME kao i generičke liste za koje je Skupština zauzela određene stavove.

U prilogu
- zapisnik
- lista delegata

Detaljnije...
 
SASTANKU U MINISTARSTVU ZDRAVLJA

kumpjuteri.jpg  INFORMACIJA O SASTANKU U MINISTARSTVU ZDRAVLJA NA TEMU PRIMJENE SOTVERA U PORODIČNOJ MEDICINI
U prostorijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a

07.10.14 na poziv pomoćnika ministra zdravlja dr Gordana Jelića, održan sastanak sa predstavnicima Udruženja doktora porodične medicine RS-a na temu problema vezanih za informatizaciju PZZ i primjenu nove verzije softvera. Delegaciju udruženja su činili dr sc.dr med Draško Kuprešak, prim dr Nebojša Putnik i dr Igor Novaković. Na sastanku su iznijete određene sugestije i iskustva ispred Udruženja koje su se pokazale kao značajna u funkcionisanju novog programa. Istakuto je da postoje tehnički problemi koji se ogledaju u usporenosti radnih procesa koji dovode do svakodnevnih zastoja kao i do struktralnih problema u načinu sistematizacije i sigurnosti podataka. Istaknuto je da bi probleme trebalo što prije rješavati. Naglašena je potreba da se informatizacija proširi i na konsulatantske službe i bolnički sektor kako bi reforma bila komplementarna sa sadšnjim procesima na primarnom nivou.

Detaljnije...
 
IN MEMORIAM - "Odlazak doajena opšte medicine"

bozo-balaban.jpgRođen 1943 godine u Kobatovcima. Osnovnu školu završio u rodnom mjestu a Gimnaziju u Banja Luci. Medicinski fakultet i specijalizaciju opšte medicine završio u Zagrebu. Cijeli 40-godišnji radni vijek proveo u Domu Zdravlja Banja Luka odakle je i penzionisan 2008 godine a gdje je obavljao i funkciju direktora ove ustanove.

U svom bogatom profesionalnom radu pokazao veliku humanost prema pacijentima a nesebičnost u dijeljenju znanja sa svojim kolegama. Kao član incijativnog odbora učestvovao u osnivanju Pravoslavne ambulante «Sveti Luka» a dao je veliki doprinos u radu Crvenog Krsta grada Banja Luke i Republike Srpske. Član udruženja doktora opšte medicine Republike Srpske od samog osnivanja. Bio je primjer skromnosti, poštenja i moralnosti.

Sahrana će biti obavljena u 13 časova na groblju Sveti Pantelija u Banja Luci.

Predsjednik Udruženja
dr sci. dr med. Draško Kuprešak

 
"BRIGA ZA CIJELU PORODICU"

 1_thumb.jpgU Tesliću u hotelu Kardial 10-11.10.14 u organizaciji Udruženja doktora porodične medicine RS-a odražani «IX Dane porodične medicine Republike Srpske « sa međunarodnim učešćem pod nazivom « Briga za cijelu porodicu».

Cilj konferencije je bio usvajanje novih znanja i vještine za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite koja se pruža za cijelu porodicu bez obzira na pol, dob ili zdravstveni problem. Na otvaranju konferencije predsednik udruženja dr.sci Draško Kuprešak je istakao da postoje brojni izazovi za unapređenje ove oblasti i da su očekivanja od članova udruženja velika i da od predstavnika zdravstvenih institucija očekuje konstruktivan dijalog i što brže rješavanja gorućih pitanja kao što su organizacija domova zdravlja sa akcentom na unapređenje efikasnosti i decentralizacije, finansiranja porodične medicine i kontinuirane edukacije koja se pokazala kao nefunkcionalan i drugih tema od vitalnog značaja.

Detaljnije...
 
Formiranje izložbenih štandova
Izložbeni štandovi se formiraju u terminu od 14h do 16 h prema rasporedu organizatora i definisanim pozicijama prema kategoriji sponzorstva.
 
Bodovanje
Skup IX dani porodične medicine izbodovan je od strane Centra za KME sa 5 bodova za slušaoce i sa 9 bodova za predavače.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 61 - 80 of 246
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS