SASTANAK O KME

vladars.jpgU petak 18.07.14  na poziv Ministra zdravlja dr Dragana Bognanića u Ministarstvu  održan radni sasatanak na temu uspostavljanja održivog sistema kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike i saradnike.
Sastanak je otvorio Ministar dr Dragan Bogdanić sa napomenom da je ovo važna oblast koja obavezuje na kvalitetna rješenja i da je zbog toga ovaj sastanak organizovan  da se ispitaju mogućnosti kako doći do održivog modela KME-a.

Pomoćnik Ministra zdravlja za zdravstvenu zaštitu dr Milan Latinović na otvaranju sastanka je rekao da je zakonom o zdravstvenoj zaštiiti  iz 2009 u članu 94 predviđeno da  se razvije pravilnik o KME  kojim bi bila regulisana ova oblast, odnosno da je njime trebalo definisati kritrijume i nosioce ovog važnog posla. Zbog brojnih otvorenih pitanja, kako pravnih, tako i organizacionih takav pravilnik još nije usvojen mada postoje određene radne verzije. Zbog toga cilj ovog  sastanka je da se čuje glas aktera u ovom procesu  na bazi kojih bi se tragalo za najboljim rješenjem.

Detaljnije...
 
IZVJEŠTAJ WONCA LISABON

lisabon.jpgU periodu od 2-7.7.2014 u Kongresnoj sali u Lisabonu održana je 19- ta Wonca Evrope(Evropska konferencija udruženja doktora porodične medicine).

Naše udruženje kao i proteklih godina aktivno se posvetilo ovom događaju. Udruženje je učestvovlo u organizaciji odlaska 45 doktora porodične medicine iz RS u Lisabon, gdje su prisustvovali svečanom otvaranju na kome je prisustvovalo 3700 ljekara sa plaćenim kotizacijama.

Prije samog otvaranja svi ljekari su prisustvovali poster prezentacijama, među kojima su bili i posteri ljekara iz naše zemlje, a posebno smo promovisali i poster koji je radilo naše udruženje u saradnji sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS na temu „Uticaj edukacije iz farmakoekonomije na propisivačku praksu u pordičnoj medicini“(Influance of pharmacoeconomy education on family medicine prescription practice“)

Detaljnije...
 
POSTGRADUATE SHOOL IN CVS
prag.jpgU Pragu u periodu od  06-07.06.2014 godine  se odrzala radionica iz KVB na kojoj su učešće uzeli renomirani predavači, profesori kardiologije  sa katedri u Evropi.

Cilj predavanja je bio da se prezentuju i  usvoje novi protokoli u liječenju KVS bolesti kao i razmjena iskustava između  ucesnika na temu metodologije i pristupa u tretmanu ovih pacijenata.

Teme skupa su bile :
- ukljucivanju statina u terapiji,
-antiagregaciona terapija kod oboljelih od DM,
-tretman​​​​ hipertenzije kod kardiometaboličkih pacijanata,
-tretman rezistentne hipertenzije,
-dijagniostika  ateroskleroze  i upotreba ABI indexa u primarnoj zaštiti kao pouzdanog  parametra ateroskleroze

Na sklupu u ime Udruženja doktora porodične medicine RS je bila dr Gorica Đukanović iz Zvornika.
Detaljnije...
 
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN DOKTORA PORODIČNE MEDICINE - «PODRUŽNICA ZVORNIK»

2b.jpgU Zvorniku 31.05.14 Udruženje doktora porodične medicine RS obilježilo svjetski dan doktora porodične medicine. U hotelu «Novak» održana su stručna predavanja gdje su predstavljeni nove smjernice u tretmanu bolesti koji su najčešći problem u svakodnevnom radu doktora porodične medicine.

Skup je pozdravio Ministar zdravlja i socijalne zaštite u vladi Republike Srpske dr Dragan Bogdanić kao i načelnik opštine Zvornik g Zoran Stanković kao i predsednik podružnice dr Goran Birčaković koji je najavio održavanje centralne manifestacije obilježavanja svjetskog dana u Bijeljini 20.06.14. Skupu su prisustvovalo preko 100 doktora porodične medicine iz regiona Zvornik kao i cijele Republike Srpske.

Detaljnije...
 
POSJETA KATEDRI U FOČI PREDSTAVNIKA WONCA PARTY RURAL PRACTICE

U Periodu 26.05.-28.05.14 na Medicinskom fakulteru u Foči katedru porodične medicine posjetiola je visoka delegacija u kojoj su bili g. John Wynn-Jones, predsjednik WONCA Working Party on Rural Practice , Tanja Pekez-Pavlisko, dopredsjednik i Jackie Wynn-Jones . Gospodin John Wynn i i dr Tanja su drzali predavanja o polozaju porodicne medicine u svijetu i njezi hronicnih rana, specijalizantima i studentima seste godine. 

Detaljnije...
 
Dopis Wonca Europe

                                                                                                                                                                                                                                                                    

                                                                                                     

 
Donacije i humanitarna pomoć
poplave.jpg

Poštovane koleginice i kolege,

Pozivamo vas da se uključite u humanitarnu akciju za ugrožena područja i svojim donacijama pomognete u ovoj teškoj situaciji.

Vlada Republike Srpske je na svom sajtu objavila broj žiro-računa na koji može da se uplati donacija. U nastavku vam prenosimo tekst: Instrukcije Vlade RS za uplatu finansijske pomoći za poplavom ugrožena područja i stanovništvo

 
Detaljnije...
 
OBAVJEŠTENJE

Ovim putem Vas informišemo da zbog činjenice da je u Bijeljini još na snazi vanredno stanje zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile širi region RS-a i BiH-a nismo u mogućnosti realizovati najavljeni program manifestacije obilježavanja Svjetskog dana doktora porodične medicine za 06.06.14 te se isti pomjera za 20.06.14 u sa početkom u 17 časova u Etnu selu Stanišić u Bijeljini.

U nadi da ćete imati razumijevanja za novonastalu situaciju

Srdačan pozdrav

Predsednik Udruženja Mr sci.dr med. Draško Kuprešak
Direktor doma zdravlja Bijeljina Doc dr Zlatko Maksimović 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 100 of 253
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS