BAZIČNI KURS IZ DERMATOSKOPIJE

Udruženje za prevenciju malignih tumora kože organizuje bazični kurs iz Dermatoskopije.

U prilogu je program i prvo obavještenje .                                                                                                          

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodatno obavještenje:

Molim Vas da obavijestite sve porodične ljekare iz Udruženja da će biti oslobođeni plaćanja kotizacije za Bazični kurs iz dermoskopije koji će se održati 03. 10. 2014. na Medicinskom fakultetu u Banjaluci.
Naime, još uvijek je u toku izrada novog Pravilnika o medicinskoj edukaciji, tako da nismo u mogućnosti dodijeliti sertifikate o završenom kursu. Kurs će biti bodovan od strane Komore doktora medicine RS.

Dakle, zainteresovane kolege su oslobođene plaćanja kotizacije! Program predavanja se ne mijenja!

Hvala unaprijed!

 
Konferencija IX dani porodične medicine RS

9-dani.jpgDrugo obavještenje,
Poštovani saradnici,
U skladu sa  programom stručnog usavršavanja Udruženje doktora porodične medicine RS organizuje Konferenciju IX dani porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem   pod nazivom «Briga za cijelu porodicu»  koja će biti održana 10 -11.10.2014. godine u Tesliću hotel Kardial sa temama:
1. Najčešći neurološki problemi u ambulanti porodičnog lljekara (vertigo,glavobolje)
2. Alergije
3. Ruralna porodična medicina
4. Infekcije gornjeg respiratornog trakta kod djece
5. Sve relevantne teme za porodičnu medicinu

Više o ovome možete ovde pročitati.

 
SASTANAK O KME

vladars.jpgU petak 18.07.14  na poziv Ministra zdravlja dr Dragana Bognanića u Ministarstvu  održan radni sasatanak na temu uspostavljanja održivog sistema kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike i saradnike.
Sastanak je otvorio Ministar dr Dragan Bogdanić sa napomenom da je ovo važna oblast koja obavezuje na kvalitetna rješenja i da je zbog toga ovaj sastanak organizovan  da se ispitaju mogućnosti kako doći do održivog modela KME-a.

Pomoćnik Ministra zdravlja za zdravstvenu zaštitu dr Milan Latinović na otvaranju sastanka je rekao da je zakonom o zdravstvenoj zaštiiti  iz 2009 u članu 94 predviđeno da  se razvije pravilnik o KME  kojim bi bila regulisana ova oblast, odnosno da je njime trebalo definisati kritrijume i nosioce ovog važnog posla. Zbog brojnih otvorenih pitanja, kako pravnih, tako i organizacionih takav pravilnik još nije usvojen mada postoje određene radne verzije. Zbog toga cilj ovog  sastanka je da se čuje glas aktera u ovom procesu  na bazi kojih bi se tragalo za najboljim rješenjem.

Detaljnije...
 
IZVJEŠTAJ WONCA LISABON

lisabon.jpgU periodu od 2-7.7.2014 u Kongresnoj sali u Lisabonu održana je 19- ta Wonca Evrope(Evropska konferencija udruženja doktora porodične medicine).

Naše udruženje kao i proteklih godina aktivno se posvetilo ovom događaju. Udruženje je učestvovlo u organizaciji odlaska 45 doktora porodične medicine iz RS u Lisabon, gdje su prisustvovali svečanom otvaranju na kome je prisustvovalo 3700 ljekara sa plaćenim kotizacijama.

Prije samog otvaranja svi ljekari su prisustvovali poster prezentacijama, među kojima su bili i posteri ljekara iz naše zemlje, a posebno smo promovisali i poster koji je radilo naše udruženje u saradnji sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS na temu „Uticaj edukacije iz farmakoekonomije na propisivačku praksu u pordičnoj medicini“(Influance of pharmacoeconomy education on family medicine prescription practice“)

Detaljnije...
 
POSTGRADUATE SHOOL IN CVS
prag.jpgU Pragu u periodu od  06-07.06.2014 godine  se odrzala radionica iz KVB na kojoj su učešće uzeli renomirani predavači, profesori kardiologije  sa katedri u Evropi.

Cilj predavanja je bio da se prezentuju i  usvoje novi protokoli u liječenju KVS bolesti kao i razmjena iskustava između  ucesnika na temu metodologije i pristupa u tretmanu ovih pacijenata.

Teme skupa su bile :
- ukljucivanju statina u terapiji,
-antiagregaciona terapija kod oboljelih od DM,
-tretman​​​​ hipertenzije kod kardiometaboličkih pacijanata,
-tretman rezistentne hipertenzije,
-dijagniostika  ateroskleroze  i upotreba ABI indexa u primarnoj zaštiti kao pouzdanog  parametra ateroskleroze

Na sklupu u ime Udruženja doktora porodične medicine RS je bila dr Gorica Đukanović iz Zvornika.
Detaljnije...
 
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN DOKTORA PORODIČNE MEDICINE - «PODRUŽNICA ZVORNIK»

2b.jpgU Zvorniku 31.05.14 Udruženje doktora porodične medicine RS obilježilo svjetski dan doktora porodične medicine. U hotelu «Novak» održana su stručna predavanja gdje su predstavljeni nove smjernice u tretmanu bolesti koji su najčešći problem u svakodnevnom radu doktora porodične medicine.

Skup je pozdravio Ministar zdravlja i socijalne zaštite u vladi Republike Srpske dr Dragan Bogdanić kao i načelnik opštine Zvornik g Zoran Stanković kao i predsednik podružnice dr Goran Birčaković koji je najavio održavanje centralne manifestacije obilježavanja svjetskog dana u Bijeljini 20.06.14. Skupu su prisustvovalo preko 100 doktora porodične medicine iz regiona Zvornik kao i cijele Republike Srpske.

Detaljnije...
 
POSJETA KATEDRI U FOČI PREDSTAVNIKA WONCA PARTY RURAL PRACTICE

U Periodu 26.05.-28.05.14 na Medicinskom fakulteru u Foči katedru porodične medicine posjetiola je visoka delegacija u kojoj su bili g. John Wynn-Jones, predsjednik WONCA Working Party on Rural Practice , Tanja Pekez-Pavlisko, dopredsjednik i Jackie Wynn-Jones . Gospodin John Wynn i i dr Tanja su drzali predavanja o polozaju porodicne medicine u svijetu i njezi hronicnih rana, specijalizantima i studentima seste godine. 

Detaljnije...
 
Dopis Wonca Europe

                                                                                                                                                                                                                                                                    

                                                                                                     

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 100 of 255
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS