Saopštenje za javnost
SAOPŠTENJE 

Udruzenje doktora porodične medicine Republike Srpske
Povodom informacije o izvještaju koje je Fond zdravstvenog osiguranja RS dostavio Ministrastvu zdravlja i socijalne zaštite RS


Udruženje doktora porodične medicine nije  imalo mogućnost da sagleda izvještaj koji je stručna služba Fonda zdravstvenog osigurranja RS dostavila Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS. Na osnovu informacija o navedenom izvještaju iz medija stav «Udruženja je da većina doktora prodične medicine radi savjesno svoj posao u skladu sa zakonima koji regulišu ovu oblast i u skladu sa Hipokratovom zakletvom». 

Detaljnije...
 
Еmisijа "U fokusu" RTRS-a od 24.05.2013.
Pogledajte emisiju "U fokusu" RTRS-a od 24.05.2013. koja se bavi temom "Porodična medicina".
Detaljnije...
 
COMMEMORATION OF THE WORLD DAY OF FAMILY MEDICINE DOCTOR 17th MAY2013 Zvornik
7b.jpgA series of events the Association of Family Medicine Republic of Srpska  marked the world's family medicine doctor.
In the motel "Novak" was held where the lectures were presented new guidelines for the treatment of diabetes and cardiovascular disease are the most frequent problem in the daily work of family medicine doctor.
To mark the World Day of family medicine doctors organized a gala dinner which was attended by over 200 guests. Among the guests were representatives of the political life of the Republic of Serbian mayor of Zvornik Mr. Zoran Stevanovic, members of the National Assembly of the Republic of Serbian region of Bijeljina and Zvornik, PhD Zlatko Maksimovic-President of the Board of Health, p. Obren Ms. Markovic. Spomenka Stevanovic and director of health Laktasi, Zvornik and Srebrenica Ugljevik, and many other representatives of the health care institutions and other institutions.
Detaljnije...
 
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN DOKTORA PORODIČNE MEDICINE
7b.jpgU Zvorniku 17.05.13 nizom manifestacija Udruženje doktora porodične medicine RS obilježilo svjetski dan doktora porodične medicine. U hotelu «Novak» održana su stručna predavanja  gdje su predstavljeni nove smjernice u tretmanu dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti koji su najčešći problem u svakodnevnom radu doktora porodične medicine.
Detaljnije...
 
POSJETA MEDICINSKOM FAKULTETU U ČIKAGU
Šef katedre porodične medicine Medicinskog fakulteta iz Foče i član predsjedništva Udruženja doktora porodične medicine RS doc. dr Maja Račić je početkom maja 2013 godine boravila na Fakultetu Rosalind Frenklin u Čikagu.
U radnoj posjeti razmjenja su iskustva o načinu edukacije studenata i specijalizanata iz porodične medicine. U brojnim susretima konstaovano je da je model porodične medicine univerzalan i primjenjiv za svako društvo koje želi da ima efikasan zdravstveni sistem.Tokom susreta naglašena je potreba za stalnom edukacijom i razmjenom naučnih znaja kako bi ova oblast bila permamento unapređivana.Uspostavljeni su kvalitetni kontakti koji će voditi ka sadržajnijoj saradnji između dva fakulteta i nacionalnih udruženja.
Detaljnije...
 
AKTIVNOSTI POVODOM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA PORODIČNE MEDICINE

zvornik.jpgPovodom obilježavanja svjetskog dana porodične medicine u Zvorniku u hotelu Novak 17.Maja 2013 održaće se Mini Simpozijum na kojem će se održati stručna predavanja kao i svečana večera za goste i učesnike.
Ovogodišnja manifestacija ima simboličan naziv ZAJEDNO DO ZDRAVLJA  i ima za cilj da apostrofira značaj učešća svih struktura društva u brizi za zdravlje ljudi.
U prilog naglašavanju značaja preventivnih programa u subotu na Trgu u Zvorniku studenti i specijalizanti će vršiti besplatno mjerenje pritiska i određenih parametara u krvi.

- Program proslave
- World Family Doctors' Day : May 19

 
INFORMACIJA O PRIHVATLJIVOM MODELU SARADNJE SA FARMACEUTSKIM KOMPANIJAMA
 

Poštovane kolegice i kolege,

s obzirom da su u poslijednje vrijeme doktori porodične medicine izloženi ogromnom pritisku kako u pogledu troškova lijekova na recept tako i u pogledu saradnje sa predstavnicima farmaceutskih kompanija preporučujemo da se upoznate sa pravilnikom koji uređuje ovu obast u BiH kao i sa međunarodnim kodeksom koji promoviše visoke profesionalne standarde.

- EFPIA CODE ON THE PROMOTION OF RESCRIPTION-ONLY MEDICINES TO, AND INTERACTIONS WITH, HEALTHCARE PROFESSIONALS
- PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LIJEKOVA I MEDICINSKIH SREDSTAVA


 

 
Sastanak predstavnika katedri porodične medicine iz regiona
Na Medicinskom fakultetu u Ljubljani, od 29.do 30.03. 2013. godine,  održan je sastanak pod nazivom „Splitska inicijativa 2013“. Sastanku su prisustvovali šefovi katedri porodične medicine Medicinskog fakulteta u Ljubljani, Mariboru, Beogradu, Zagrebu, Osijeku, Rijeci,Splitu, Podgorici, Skoplju, Mostaru i Foči.
Detaljnije...
 
Radionica na temu "Menadžment hroničnih rana"

Poštovane koleginice i kolege pozivamo Vas na radionice na temu "Menadžment hroničnih rana" koje se planiraju realizovati u:
- Šamcu    11.04.13.
- Bjeljini     1 8.04.13.
- Foči        24.04.13.
- Trebinju   29.04.13.
Radionice imaju za cilj unaprijediti znanje i vještine putem primjene savremenih smjernica u zbrinjavanju rana. Edukacija se realizuje uz pomoć vrsnih stručnjaka zavoda za fizikalnu medicinu d Miroslav Zotović (dr Ćejić Đorđe) i kompanije Lohman&Rauscher.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 121 - 140 of 255
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS