Potpisan sporazum o saradnji u oblasti zdravstva

DSC01437-b.jpg                 Udruženje doktora porodične medicine Republike Srpske i Udruženje Koordinacija Hrvatske obiteljske medicine su u Kutini 31.03.12 potpisali sporazum o saradnji u oblasti zdravstva. Sporazum je je utemeljen na odredbama deklaracije iz Alme Ate i potrebi za  jačanjem uloge primarne zdravstvene zaštite u duhu dobre regionalne saradnje i potrebe za koordinisanom akcijom u cilju jačanja porodične medicine u nacionalnim zdravstvenim sistemima.
             Sporazum  podrazumijeva saradnju u oblastima istraživanja u  porodičnoj medicini, razmjeni iskustava u reformi i funkcionisanju  porodične medicine u nacionalnim sistemima, realizaciju projekata od zajedničkog interesa  te saradnji  na polju predstavljanju regiona u tijelima Evropskog udruženja porodične medicine-WONKE.
             Udruženje doktora porodične medicine Republike Srpske  je 2009 godine  potpisalo sporazum o saradnji  i sa sekcijom opšte- porodične Republike Srbije kao i sa udruženjem porodične-obiteljske medicine iz Federacije Bosne i Hercegovine.

  S poštovanjem,
                                                                                                              

                                                                                                       Predsjednik Udruženja
                                                                                               Mr sci.dr med. Draško Kuprešak
 
Detaljnije...
 
Saopštenje povodom napada na doktora porodične medicine

Saopštenje povodom napada na doktora porodične medicine

              Ovom  prilikom najoštrije osuđujemo napad na doktora porodične medicine dr Radu Dujakovića koji se nedavno desio u ambulanti porodične medicine u Banja Luci.

              Apelujemo na sve institucije da iskoriste sva zakonska sredstva kako bi se na adekvatan  način zaštitili zdravstveni profesionalci u obavljanju svojih radnih obaveza.

              Ovo je prilika da se  razmisli o izmjeni zakona o zdravstvenoj zaštiti i uvođenju instituta službene osobe za zdravstvene radnike kako bi se na efikasniji način spriječile ovakve pojave.
                          
                                                                                                                  
                                                                                                    Predsjednik Udruženja
                                                                                             Mr sc.dr med. Draško Kuprešak

  Saopštenje

 
PROJEKAT REFORME JAVNOG ZDRAVSTVA II
Inicijalni sastanak projekta

Mjesto:
Hotel Sarajevo, Džemala Bijedića 169 A, Sala 2 na 4. spratu
Datum i vrijeme: 6. mart 2012. god., sa početkom u 11 sati

U Sarajevu održan incijalni sastanak projekta EU u dravstvu koji ima za cilj reformu javnog zdravstva. Pored predstavnika Ministarstva civilnih poslova i entitetskih ministarstava učešće su uzeli i predstavnici našeg udruženja. Više o tome možete pročitati
ovde .
 
WONCA BEČ

Udruženje organizacije odlazak na Evropsku konferenciju u Beču .

Kontakt osoba za odlazak u Beč dr Atijas Danijel-Doboj.

U prilogu ponuda agencije Istra Doboj .

 

 
Srećna Nova godina
 novagodina1.jpg

 Dragi prijatelji neka

Vam je srećna 2012!

novagodina3.jpg
 
Radna posjeta Fondu zdravstvenog osiguranja RS

Poštovane koleginice i kolege,

Ovom prilikom želim da Vas informišem da je na osnovu odluke predsjedništva udruženja obavljena radna posjeta Fondu zdravstvenog osiguranja RS sa ciljem da se pokušaju unaprijediti određeni procesi u pružanju zdravstvene zaštite.

U ime udruženja delegaciju su sačinjavali predsjednik udruženja mr sci.dr med dr Draško Kuprešak, dr Ljubica Jelovac-predsjednik podružnice Banja Luka,dr Goran Birčaković-predsjednik podružnice Zvornik,dr Atijas Danijel-predsjednik podružnice Doboj kao i dr Anna Čulafić zamjenik sekretara udruženja doktora porodične RS.

Fond zdravstvenog osiguranja RS je predstavljao direktor g. Goran Kljajčin, direktor sektora za razvoj gđa. Biljana Obradović i porparol za odnose sa javnoću gđa Nikolina.

 

Detaljnije...
 
Održani VI Dani porodične medicine RS sa međunarodnim učešćem
4b.jpgPoštovane kolegice i kolege dragi prijatelji 14. i 15.10 su održani VI Dani porodične medicine RS sa međunarodnim učešćem.

Prisustvo preko 270 doktora iz cijele Republike Srpske uz prisutvo brojnih gostiju govori o veoma uspješnom skupu. Ovom prilokom želim svima da se zahvalim na učešću uz nadu da ćemo u narednom periodu podići kvalitet naših aktivnosti na viši nivo kako bismo snažnije zastupali naše interese.

Idemo dalje ...

Organizacioni odbor

 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 161 - 180 of 255
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS