Saopštenja
Obavještenje za medije: Saopštenje Štampaj E-pošta

POVODOM NAPADA NA DOKTORICU GALIĆ

Ovim putem oštro osuđujemo napad na dr Galić Brankicu iz Banja Luke, člana Udruženja doktora porodične medicine RS-a koja je zadobila teške tjelesne povrede zbog kojih je zbrinuta u Bolnici Prijedor vršeći svoju profesionalnu dužnost u ambulanti Kozarac a koji se desio jučer 05.04.17.

Takođe, tražimo da Ministrastvo zdravlja hitno razmotri mogućnost da izmjeni zakon o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvene profesionalce proglasi službenim licima i na taj način ozbiljnim kaznenim mjerama spriječi nasilno ponašanje pacijenata i pratnje.

S poštovanjem,
Predsjednik udruženja dr sci Draško Kuprešak dr med

pecat.jpg

 
ODRŽANA KONFERENCIJA PORODIČNE MEDICINE Štampaj E-pošta

1b.jpg

 

“IZAZOVI ZA BUDUĆNOST"

U Tesliću u hotelu Kardial 30.09.-01.10.16 u organizaciji Udruženja doktora porodične medicine RS-a odražani «XI Dane porodične medicine Republike Srpske « sa međunarodnim učešćem pod nazivom « Izazovi za budućnost». Cilj konferencije je bio usvajanje novih znanja i vještine za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite koja se pruža u timovima porodične medicine. 

Detaljnije...
 
Održan sastanak katedri u Foči Štampaj E-pošta

foca.jpgPovodom obilježavanja Svjetskog dana doktora porodične medicine na Medicinskom fakultetu u Foči, katedra za porodičnu medicine sa prof. dr Majom Račić na čelu je 18.5.2016. god. upriličila akademski skup pod nazivom „Porodična medicina danas“.

Na skupu su govorili domaći i strani stručnjaci, specijalisti porodične medicine koji se dugo bave ovom praksom, a većina ih istovremeno i predaje na fakultetima. Njihova gledišta o stanju porodične medicine kod nas, o radu u praksi, te poređenja naše sa drugim zemaljama, kao i zaključci i preporuke za dalje djelanje, za prisutne specijaliste i specijalizante porodične medicine bili su i te kako zanimljivi.

Detaljnije...
 
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZDRAVLJA U REPUBLICI SRPSKOJ Štampaj E-pošta
 OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZDRAVLJA U REPUBLICI SRPSKOJ „MISLI NA SVOJE ZDRAVLJE I ZDRAVLJE SVOJE PORODICE”
 
1b.jpgMinistar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić sa saradnicima prisustvovao je danas simpozijumu povodom obilježavanja Svjetskog dana porodične medicine u organizaciji Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske, koji se održava u Andrićgradu u Višegradu.
Stručni simpozijum odvija se pod motom "Misli na svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice", a osnovna tema je borba protiv pušenja.
„Koncept porodične medicine veoma značajan segment zdravstvenog sistema Republike Srpske koji dobro funkcioniše, ali ga u narednom periodu treba dodatno unapređivati.
Detaljnije...
 

Pretraga

Udruzenje ljekara porodicne medicine RS