U Domu zdravlja Banja Luka na incijativu doma zdravlja u sklopu obilježavanja Svjetskog Dana porodične medicine održan okrugli sto na temu Pandemija i pirodična medicina i izazivi u radu.

Na okruglom stolu pored direktorice ucesce dr sc Nevene Todorović ucešće uzeli Ministar zdravlja dr Alen Šeranić, direktor Fonda Rs g Dejan Kusturić, dekan Medicinskog fakukteta prof dr Ranko Škrbić, predsjednik Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske dr sc Draško Kuprešak te predstavnici lokalnih domova zdravlja. Doc dr Verica Petrović je predstavila iskustva dz Banja Luke u pandemiji Sars cov 2 i način rada u vanrednim okolnostima. Nakon toga otvorena rasprava o sustinskim izazovima u radu porodične medicine. Sastanak završen prijedlogom predsednika Udruženja da se ide u hitnu izradu Strateškog plana za razvoj Pzz koja nedostaje od 2010 godine u kojoj bi se definisali svi prioriteti od standarda i normativa, razvoja ljudskih resursa, unapređenja kvaliteta, finansiranja porodične medicine i Domova zdravlja, finansiranja specijalizacija, unapređenja kliničkog rada doktora porodične medicine kroz izmjenu pravilnika o subspecijalizaciji i dr pitanja.

Opširnije...

180520.jpg

Poštovane koleginice i kolege                     
 
Ovom prilikom  čestitam Vam svjetski dan doktora porodične medicine i pružam punu podršku  u vašem radu posebno u vanrednim okolonostima pandemije Covid 19 gdje ste radeći na prvoj liniji pokazali hrabrost i istrajnost  u borbi sa ovim civilzacijskim izazovom,  za koju medicina još nema odgovor.

Porodična medicina je bila i ostala kamen temeljac primarne zdravstvene zaštite ali i zdravstvenog sistema u cjelini.

U želji da pandemija bude što prije stavljena pod kontrolu.
Želim Vam mnogo zdravlja i uspjeha u budućem radu.

U Banja Luci 19.05.2020                                                    

Predsjednik Udruženja
Prim dr sc. Draško Kuprešak spec.por.med.

HITNO RJEŠAVATI NAGOMILANE PROBLEME
 

U subotu 29.02.20 u Banja Luci održana godišnja Skupština udruženja na kojoj su razmatrani i usvojeni izvještaji za 2019 godinu kao i plan rada za 2020 godinu.

Zbog aktuelnosti i težine problematije doneseni zaključ
ci da :

Opširnije...

Pozivaju se svi članovi udruženja da dostave svoje komentare na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. kako bi konstruktivnim pristupom mijenjali okvir za funkcionisanje zdravstvenog sistema.

- Zakon o zdravstvenoj zaštiti

- Zakon o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva

Dear collegues,dear friends,dear associates

Let e,on my behalf,on behalf of my associates,on behalf of the A GP/FM SEE,greet you and congratulate you on May 19 – World Family Doctor’s Day,wishing you the best in life and above all,good health to you and your family,in this situation of a pandemic with COVID-19 in front of which the General and Faily Doctor from all SEE and the world is faced and corrected.

Opširnije...

U periodu od 26-29.6.2019 u Slovačkoj u Bratislavi održana je 24. WONCA Evrope 8evropski kongres ljekara Porodične medicine. 1887 učesnika iz 27 zemalja Evrope imalo je kotizacije. Naše Udruženje dokotra Porodične medicine Republike Srpske organizovalo je put za 40 ljekara članova našeg udruženja.

Opširnije...