Poštovani,

U povodu Svjetskog dana doktora porodične medicine, u ime Fonda zdravstvenog osiguranja RS i u svoje ime, svim ljekarima porodične medicine upućujem najiskrenije čestitke.

Opširnije...

POVODOM NAPADA NA DOKTORICU GALIĆ

Ovim putem oštro osuđujemo napad na dr Galić Brankicu iz Banja Luke, člana Udruženja doktora porodične medicine RS-a koja je zadobila teške tjelesne povrede zbog kojih je zbrinuta u Bolnici Prijedor vršeći svoju profesionalnu dužnost u ambulanti Kozarac a koji se desio jučer 05.04.17.

Opširnije...

OBILJEŽAVANJE 19.MAJA SVJESKOG DANA DOKTORA PORODIČNE MEDICINE


WONCA –Svjetska asocijacija doktora porodične medicine je 19.maj proglasila dan doktora porodične medicine. Ovogodišnji slogan „GRADIMO BUDUĆNOST SA PORODIČNOM MEDICINOM „ naglašava ključnu ulogu koju ima porodična medicina u funkcionisanju primarne zdravstvene zaštite a posebno se njen značaj pokazao tokom trajanja pandemije Covid 19 gdje je porodična medicina imala ključnu ulogu čuvara zdravstvenog sistema.

Opširnije...

Na poziv medicinskog odjela Američke ambasade 29.03.17 u Sarajevu održan je satanak predstavnika udruženja RS-a i Federacije BiH na kojima je razmatran model saradnje i pomoći Američkog udruženja doktora porodične medicine .Videolinkom uspostavljena je veza sa predstavnicima Američkog udruženja. Zaključeno je da se formira radna grupa koja bi formulisala potrebe PZZ u RS-u i Federaciji BIH. Na sastanku su bili predstavnici Svjetske Banke i WHO. Udruženje Federacija BIH je potpisalo memorandum o razumijevanju a takav sporazum je ponuđen i Udruženju iz RS-a koji se nalazi na čitanju u organima i čeka zeleno svjetlo za potpisivanje.
Tekst sporazuma je u prilogu.

Opširnije...

Predsjednik Udruženja prim dr sc Draško Kuprešak u ime udruženja iz RS-a uputio dopis predsjedniku Wonce gdje ga je informisao o naporima porodične medicine Republike Srpske u borbi protiv pandemije koronavirusom te predložio da se svojim ličnim autoritetom založi da stručni dio Wonce da smjernice u izradi digitalnih kovid pasoša i da se dozvili putovanje iz zemalja koje su primile druge vrste vakcina koje su bile dostupne na tržištu u zemlje EU.Na taj način bi bile sačuvane i evropske vrijednosti koje se proklamuju

Dopis predsjedniku Wonce

 

“IZAZOVI ZA BUDUĆNOST"

U Tesliću u hotelu Kardial 30.09.-01.10.16 u organizaciji Udruženja doktora porodične medicine RS-a odražani «XI Dane porodične medicine Republike Srpske « sa međunarodnim učešćem pod nazivom « Izazovi za budućnost». Cilj konferencije je bio usvajanje novih znanja i vještine za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite koja se pruža u timovima porodične medicine. 

Opširnije...

Dear collegues,dear friends,dear associates

Let e,on my behalf,on behalf of my associates,on behalf of the A GP/FM SEE,greet you and congratulate you on May 19 – World Family Doctor’s Day,wishing you the best in life and above all,good health to you and your family,in this situation of a pandemic with COVID-19 in front of which the General and Faily Doctor from all SEE and the world is faced and corrected.

Opširnije...

U Nedelju 29.09.19 u Banja Luci u sklopu manifestacije Svjesti dan srca predstavnici Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske predsjednik dr s Draško Kuprešak i Udruženja kardiologa Republike Srpske prof dr Tamara Preradović Kovačević potpisali sveobuhvatni sporazum o saradnji u oblasti zdravstva.

Opširnije...

Povodom obilježavanja Svjetskog dana doktora porodične medicine na Medicinskom fakultetu u Foči, katedra za porodičnu medicine sa prof. dr Majom Račić na čelu je 18.5.2016. god. upriličila akademski skup pod nazivom „Porodična medicina danas“.

Na skupu su govorili domaći i strani stručnjaci, specijalisti porodične medicine koji se dugo bave ovom praksom, a većina ih istovremeno i predaje na fakultetima. Njihova gledišta o stanju porodične medicine kod nas, o radu u praksi, te poređenja naše sa drugim zemaljama, kao i zaključci i preporuke za dalje djelanje, za prisutne specijaliste i specijalizante porodične medicine bili su i te kako zanimljivi.

Opširnije...

Poštovani,

U povodu Svjetskog dana doktora porodične medicine, u ime Fonda zdravstvenog osiguranja RS i u svoje ime, svim ljekarima porodične medicine upućujem najiskrenije čestitke.

Svima vama, koji ste temelj cjelokupnog zdravstvenog sistema Srpske, želim da u ime Fonda i naših osiguranika izrazim zahvalnost za predano i nesebično zalaganje u vašem svakodnevnom radu.
Hvala vam što i u najtežim okolnostima, poput perioda elementarnih nepogoda i drugim izazovnim periodima sa kojima smo se suočavali i suočavamo, ne odustajete i dalje odgovorno radite svoj posao u interesu naših pacijenata.

Opširnije...

Udruženje doktora porodične medicine RS
Povodom prvog obilježavanja
Svjetskog dana porodične medicine 19.maja

Udruženje kao punopravna član svjetske asocijacije doktora porodične medicine „Wonca“ kao i u drugim zemljama svijeta (njih oko 140) organizuje obilježavanje ovog dana i to putem stručnog simpozijuma pod geslom „Misli na svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice“
Program predavanja se realizuje u Sali Andrić Grada, 19. Maja 2016. sa početkom u 17:00 časova. Na simpozijumu učešće će uzeti i gosti iz Queens Univerzitera iz Kingstona-Kanada, nacionalni koordinator za borbu protiv pušenja kao i drugi eminentni predavači.

Opširnije...