OBILJEŽAVANJE 19.MAJA SVJESKOG DANA DOKTORA PORODIČNE MEDICINE

WONCA –Svjetska asocijacija doktora porodične medicine je 19.maj proglasila dan doktora porodične medicine. Ovogodišnji slogan „GRADIMO BUDUĆNOST SA PORODIČNOM MEDICINOM „ naglašava ključnu ulogu koju ima porodična medicina u funkcionisanju primarne zdravstvene zaštite a posebno se njen značaj pokazao tokom trajanja pandemije Covid 19 gdje je porodična medicina imala ključnu ulogu čuvara zdravstvenog sistema.

Ovom prilikom Udruženje doktora porodične medicine Republike Srpske čestita svim doktorima porodične medicine u Republici Srpskoj svjetski dan i pruža punu podršku kolegama na prvoj borbenoj liniji u ambulantama porodične medicine koji gotovo punih petnaest mjeseci i više pružaju zdravstvenu zaštitu u vanrednim uslovima našim pacijentima izlažući se da i sami budu zaraženi .
Pokazujući profesionalizam i istrajnost u borbi sa ovim civilzacijskim izazovom, za koju medicina još nema odgovor, apelujemo da se svi doktori porodične medicine vakcinišu i time pokažu svijest o značaju imunizacije i zaštite za sebe, svoje porodice i pacijenate .

U skladu sa epidemiološkom situacijom Udruženje doktora porodične medicine RS-a će u Zvorniku na prigodan način 21.05.2021 obilježiti ovaj značajan datum putem organizacije stručnog predavanja i podjelu zahvalnica zaslužnim za unapređenje rada Udruženja i borbe za bolji status porodičnog doktora.

U Banja Luci 19.05.2021

Predsjednik Udruženja
Prim dr sc. Draško Kuprešak spec.por.med.