Udruženje doktora porodične medicine iz Republike Srpske je u Tesliću, u hotelu Kardial, 14.10.22-16.10.22 organizovalo 17 Dane porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem pod radnim nazivom „Koračaj ka zdravlju“.
Cilj dvodnevnog stručnog skupa je bio usvajanje novih znanja i tehnologija u liječenju različitih obolenja od kardiovaskularnih, Dijabetesa do efikasnijeg upravljanja određenim pedijatriskim problemima do zbrinjavanja onkoloških obolenja. Poseban fokus na konferenciji je bio na predstavljanju „rijetkih bolesti“ koji su u porastu u svakodnevnom radu.
Svečano otvaranje skupa je bilo 14.10.22 u 18 i 30 časova u Sali Dunav hotela Kardial.

Na skupu koji je međunarodnog karaktera u programskom dijelu učešće su uzeli eminentni predavači iz porodične medicine kao i gosti prof. dr Marković-Pavlović Aleksandra iz Beograda, predsjednik Udruženja Gastroenterologa Srbije, prof dr Tamara Kovačević Preradović predsjednik Udruženja Kardiologa RS-a i doc dr Saša Jungić predsjednik Udruženja Onkologa RS, prof dr Antonija Verhaz. Predsednica Saveza za rijetke bolesti g Kotur Biljana je predstavila rad Saveza i aktivnosti na promociji informacija o rijetkim bolestima.

Na Konferenciji su promovisane i pisane publikacije za doktore porodične medicine : vodič za doktore porodične medicine za hiperliidemije, Planiranje porodice, Depresivno anksiozni poremećaji te smjernice za onkološke probleme u praksi porodičnog doktora.
Svečanom otvaranju su prisustvovali predstavnik ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a pomoćnik ministra dr Amela Lolić, predstavnik Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a- g Aleksandr Sekulić zamjenik direktora, predsjednik „Saveza za rijetke bolesti RS „ gospođe Biljane Kotur, te skupu su se obratili putem videolinka predstavnika Evropske asocijacije doktora porodične medicine prof dr Šloma Vinker i predsjedika asocijacije Jugoistoćne Evrope dr Ljupče Sukrijeva. N askupu je prisustvovalo preko 300 učesnika iz cijele Republike Srpske i regiona

Predsjednik
Prim d Dr sci.dr med Draško Kuprešak

 


 MEDIJSKI POKROVITELJI
medijski
 PRIJATELJI KONFERENCIJE
prijatelji
TEHNIČKA PODRŠKA
mednet
ZLATNI SPONZOR
image003
SREBRNI SPONZOR
image005
BRONZANI SPONZOR
bronzani
SPONZORI
sponzori1
 sponzori2
 sponzori3