NEMA ZDRAVLJA BEZ MENTALNOG ZDRAVLJA

1_thumb.jpgU Republici Srpskoj obilježen svjetski dan doktora poroične medicine.
Nizom manifstacija u Zvorniku obilježen svjetski dan dktora porodične medicine.Pod geslom nema zdravlja bez mentalnog zdravlja ukazano je na značaj ovog oboljenja kako sa medicinskog tako i sa socijalnog aspekta.Na simpozijumu koji je organzovan tim povodom predstavljene su nove smjernice za liječenje i naznačena uloga doktora porodične medicine.Takođe urađen je masovni skreening stanovništva sa posebno formatiranim anketnim upitnikom

 

Detaljnije...
 
U Zvorniku je 19.05.2017. godine održana edukacija
1_thumb.jpgU Zvorniku je 19.05.2017.godine održana prva edukacija za mentore iz porodične medicine. Mislim da bi bilo lijepo da se informacija o ovoj edukaciji stavi na naš sajt.
Edukacija za mentore iz porodične medicine održana je u hotel Novak u Zvorniku 19.05.2017.godine. Na edukaciji je bilo 20 učesnika, specijalista porodične medicine, iz domova zdravlja Zvornik, Bijeljina, Doboj, Han Pijesak... Predavači su bili prof.dr Maja Račić, doc.dr Kosana Stanetić, doc.dr Verica Petrović i dr Srebrenka Kusmuk.

Detaljnije...
 
DAN PORODIČNE MEDICINE !

190517-3.png 

 

SVIM KOLEGICAMA I KOLEGAMA SRETAN DAN PORODIČNE MEDICINE !

Detaljnije...
 
Obavještenje za sponzore farmaceute

Poštovani saradnici,
U skladu sa usvojenim programima stručnog usavršavanja Udruženje doktora porodične medicine RS organizuje Konferenciju «
XII dani porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem «  pod nazivom «Prevencijom do zdravlja » koja će biti održana od 06.10.17 do 07.10.17 godine u Tesliću hotel Kardial sa temama:

1. Prevencija u radu doktora porodične medicine
2. Kardiovaskularne bolesti i djabetes u fokusu
3.Mentalne bolesti
4. Sve relevantne teme za porodičnu medicinu


Nudimo Vam mogućnost učešća na ovom stručnom skupu u sljedećim kategorijama:

 

Detaljnije...
 
12. dani porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem

12-dani.jpgPoštovani koleginice i kolege,

Obavještavamo Vas da će se od 06.10.17- do 07.10.17 u Tesliću održati Konferencija "
12. dani porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem " Prevencijom do zdravlja» . Teme konferencije su:

1. Prevencija u radu doktora porodične medicine
2. Kardiovaskularne bolesti i djabetes u fokusu
3. Mentalne bolesti
4. Sve relevantne teme za porodičnu medicinu


Ovom prilikom ohrabrujemo sve koleginice i kolege  koji rade u porodičnoj medicini da predstave svoj rad i dosadašnje iskustvo.
Detaljnije...
 
Obavještenje za medije: Saopštenje

POVODOM NAPADA NA DOKTORICU GALIĆ

Ovim putem oštro osuđujemo napad na dr Galić Brankicu iz Banja Luke, člana Udruženja doktora porodične medicine RS-a koja je zadobila teške tjelesne povrede zbog kojih je zbrinuta u Bolnici Prijedor vršeći svoju profesionalnu dužnost u ambulanti Kozarac a koji se desio jučer 05.04.17.

Takođe, tražimo da Ministrastvo zdravlja hitno razmotri mogućnost da izmjeni zakon o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvene profesionalce proglasi službenim licima i na taj način ozbiljnim kaznenim mjerama spriječi nasilno ponašanje pacijenata i pratnje.

S poštovanjem,
Predsjednik udruženja dr sci Draško Kuprešak dr med

pecat.jpg

 
Odražan Workšop u Amerikoj ambasadi u Sarajevu

1.jpgNa poziv medicinskog odjela Američke ambasade 29.03.17 u Sarajevu održan je satanak predstavnika udruženja RS-a i Federacije BiH na kojima je razmatran model saradnje i pomoći Američkog udruženja doktora porodične medicine .Videolinkom uspostavljena je veza sa predstavnicima Američkog udruženja. Zaključeno je da se formira radna grupa koja bi formulisala potrebe PZZ u RS-u i Federaciji BIH. Na sastanku su bili predstavnici Svjetske Banke i WHO. Udruženje Federacija BIH je potpisalo memorandum o razumijevanju a takav sporazum je ponuđen i Udruženju iz RS-a koji se nalazi na čitanju u organima i čeka zeleno svjetlo za potpisivanje.
Tekst sporazuma je u prilogu.

Detaljnije...
 
Zasjedanje Skupštine udruženja

banjaluka.jpgU subotu 01.04.2017. godine zasjedala je Skupština udruženja na kojoj su usvojeni Izvještaji o radu za 2016. godinu i plan rada za 2017. godinu. Razmatrane su i teme o trezorskom poslovanju i ugovorima za 2016. godinu i ukazan problem o manjku sredstava za ovaj segment i da će to dovesti doktore porodične medicine u veoma težak položaj.

Plan rada udruženja za 2017. godinu - Prijedlog

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 20 of 243
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS