2. SIMPOZIJUM SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM "SVA LICA DIJABETESA"

U prilogu Vam dostavljamo pozivnicu i preliminarni program za 2.simpozijum sa međunarodnim učešćem-sva lica dijabetesa koji se organizuje povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa a koji će se održati 17. i 18.11.2017.godine u Hotelu Park u Doboju.

Simpozijum je akreditovan i bodovan od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske po važećem pravilniku.

Molimo Vas da navedeno proslijedite i kolegama.

Takođe, u nastavku Vam za sve kolege dostavljamo link sajta na kome je moguće izvršiti registraciju učešća.

http://simpozijumdijabetes2017.domzdravljadoboj.ba/

 

Hotel Park je za sve učesnike simpozijuma pripremio posebne cijene smještaja koje Vam dostavljamo.

 

TIP SOBE

Povlašćena cijena sobe

King soba za jednu osobu

(krevet 1,80 x 2,00m)

75 KM

Dvokrevetna soba

100 KM

 

Za sve dodatne informacije smo Vam na raspolaganju.

 PRELIMINARNI PROGRAM

 
Prva generacija specijalista porodične medicine Republike Srpske

6_thumb.jpg Ove godine obilježavamo osamnaest godina od uvođenja specijalizacije porodične medicine u zdravstveni sistem Republike Srpske. Ovom prilikom u ime Udruženja doktora porodične medicine RS-a  čestitamo svim polaznicima klase 1999-2002.

 

Detaljnije...
 
Novi vodič za Noak i knjiga za doktore porodične medicine

Na dvanaestim danima porodične medicine predstvaljen vodič za praktičnu primjenu NOAK-a kao i knjiga o prevenciji najčešćih hroničnih  oboljenja.

10.jpg

11.jpg

 

 
Izvještaj sa konferencije
Udruzenje doktora porodične medicine RS
12 KONFERENCIJA PORODIČNE MEDICINE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM
„Prevencijom do zdravlja"

5.jpgUdruženje doktora porodične medicine iz Republike Srpske u hotelu Kardial u Tesliću  06.10-17-07.10.17 održalo 12 po redu Konferenciju pod radnim nazivom „Prevencijom do zdravlja". Cilj dvodnevnog stručnog skupa je bio da se usvoje nova znanja iz oblasti preventivne medicine koja obuhvata mjere i aktivnosti smanjenja rizika od oboljenja od masovnih nezaraznih bolesti kao što su dijabetes i bolesti srca kao i malignih oboljenja.S večano otvaranje skupa je bilo 06.10.17 u 19 i 30 časova na kojem je prisustvovao i Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić koji je naglasio da će se i dalje težište u razvoju sistema stavljati na porodičnu medicinu.
Na  skupu, koji je bio međunarodnog karaktera, u programskom dijelu učešće su uzeli nacionalni kordinator za dijabetes za Republiku Srpsku, prim dr Bojić Mirjana, akademik prof dr Duško Vulić, te prof.  dr Edita Stokić iz Novog Sada kao i brojni drugi.
Iz Republike Slovenije na skupu  dr Milko Zrnić  promovisao iskustva iz njihovog  zdravstvenog sistema . Sa katedre porodične medicine iz Sarajeva predavanje je održao doc. dr Zaim Jatić na temu prevencije hroničnih respiratornih oboljenja. Na Konfrenciji su promovisane dvije publikacije : nacionalni vodič za primjenu novih oralnih antikoagulanata za porodičnu medicinu koja je nastala u saradnji tri udruženja: porodične medicine, Nerologa i Kardiologa  kao i knjiga o prevenciji najčešćih hroničnih oboljenja autora sa katedri Porodične medicine Medicinskog fakulteta Foča i Banja Luka sa dr sci med Kosanom Stanetićem na čelu.
Poseban dimenziju konferenciji je dala činjenica da je 2017 godine porodična medicina kao specijalizacija ušla u jubilarno punoljestvo-18 godina od prve klase specijalizanaza koj su udarili temelje ove discipline.
 Na stručnom skupu koji je bodovan od strane Savjeta za zdravlje Republike Srpšske prisustvovalo je preko 360 učesnika iz cijele Republike Srpske i regiona. Kulturni program je obilježilo gostovanje ansambla iz Banja Luka Rok Simfonija.

Predsjednik
Dr sci.dr med Draško Kuprešak

Detaljnije...
 
POZIV ZA MEDIJE DA POPRATE SKUP

Udruzenje doktora porodične medicine RS

 

12 KONFERENCIJA PORODIČNE MEDICINE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

„Prevencijom do zdravlja"

 

UdruŽenje doktora porodične medicine iz Republike Srpske u hotelu Kardial u Tesliću 06.10-17-07.10.17 organizuje 12 po redu Konferenciju pod radnim nazivom „Prevencijom do zdravlja". Cilj dvodnevnog stručnog skupa je da se usvoje nova znanja iz oblasti preventivne medicine koja obuhvata mjere i aktivnosti smanjenja rizika od oboljenja od masovnih nezaraznih bolesti kao što su dijabetes i bolesti srca kao i malignih oboljenja.

Na skupu koji je međunarodnog karaktera u programskom dijelu učešće će uzeti nacionalni kordinator za dijabetes za Republiku Srpsku, prim dr Bojić Mirjana, akademik prof dr Duško Vulić, te prof. dr Edita Stokić iz Novog Sada. Iz Republike Slovenije na skupu u radnom dijelu će učestvovati dr Milko Zrnić koji će promovisati iskustva iz zdravstvenog sistema Slovenije. Sa katedre porodične medicine iz Sarajeva predavanje će odrŽati doc. dr Zaim Jatić. Na Konfrenciji će biti promovisane dvije publikacije : nacionalni vodič za primjenu novih oralnih antikoagulanata za porodičnu medicinu kao i knjiga o prevenciji najčešćih hroničnih oboljenja. Na stručnom skupu se očekuje i prisustvo ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a dr Dragana Bogdanića, prestavnika Fonda zdravstvenog osiguranja, direktora zdravstvenih ustanova i nevladinog sektora kao i drugih.

Ovim putem Vas pozivamo da propratite ovaj događaj.

S poštovanjem,
Predsjednik
Dr sci.dr med Draško Kuprešak

 

  


 
UPUSTVO ZA SPONZORE

UPUSTVO ZA SPONZORE KONFERENCIJA XII DANI PORODIČNE MEDICINE RS SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM «PREVENCIJOM DO ZDRAVLJA»


Štandovi (hotelski i kompanijski) sponzora konferencije će se formirati u periodu od 12 časova do 17 časova prema sljedećem rasporedu:


1.Generalni sponzor NOBEL: pozicija 1 ispred sale Dunav-3 stola

2.Zlatni sponzori:Hemofarm i Takeda:pozicija 2 i pozicija 3 ispod LCD ova u foajeu hotela ispred ulaza u salu Usora i VIP salon po dva stola

3.Srebrni sponzori:Bosnalijek:pozicija 4 ispred sale Usora po jedan ipo hotelski sto ili kompanijski,Bayer 5 ispred sale Usora jedan ipo hotelski ili kompanijski i 6 Berlinchemie u ćosku predvorja

4.Bronzani sponzori:Alkaloid:pozicija 7 isred prodavnice suvenira hotelski sto ili kompanijski, pozicija 8 Epsilon uz registracijski sto-po jedan hotelski sto .

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 20 of 255
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS