WONCA Rural Health Conference

wonca-rural-health-conference.jpg After 6 years, Wonca Rural Health Conference is returning to Europe and the Mediterranean. The Conference will be held in Dubrovnik – the Pearl of the Adriatic Sea, which is becoming one of the most popular tourist destinations in the world.Dubrovnik is situated in the south of Croatia, the cradle of general practice. Most of you are probably unaware that one of the cofounders of WHO, Andrija Štampar, was born and lived in Croatia. During this Conference, we would like to look back at his work, among other things, which could serve as an inspiration to us all.

Detaljnije...
 
MODERN CHALLENGES IN FAMILY MEDICINE

ljubljana.jpg June 4 – 6, 2015
Cankarjev dom,
Ljubljana Slovenia

http://www.ljubljana-congress2015.com/commities
TOPICS
- Modern technologies
- Modern epidemics
- Aging
- Paliative care
- Free topics

Više o ovom događaju  možete naći ovde .

 
Najava Drugog kongresa udruženja doktora opšte porodične medicine Crne Gore

udopmcg

Drugi kongres udruženja doktora opšte porodične medicine Crne Gore sa međunarodnim učešćem će se održati u hotelu Mediteran, Bečići. Budva, Crna Gora, od 27. – 30.05.2015. godine.

Više o ovome možete saznati u dokumentu u prilogu i na sajtu Udruženja doktora opšte porodične medicine Crne Gore

 

 
SIMPOZIJUM IZ TELEMEDICINE-TELEDERMATOLIGIJE

Sekcija za prevenciju i ranu dijagnozu raka kože Udruženja dermatovenerologa Republike Srpske i Udruženje doktora porodične medicine Republike Srpske organizuju jednodnevnu radionicu u okviru CME (KME) na temu: Telemedicina-Teledermatologija.

Pogledajte još o simpozijumu

 
Kod ljekara bez kartona i nalaza

NEZAVISNE NOVINE
Bojana Vasić - 10.12.2014 09:10

slika-121214.jpg
BANJALUKA - U većini domova zdravlja u RS u sklopu projekta informatizacije, ljekari sve nalaze koji se rade u okviru doma zdravlja i to laboratorijske analize, rendgenske snimke, ultrazvuk ili uputnice automatski dobiju u elektronskoj formi na svom računaru pa pacijenti više ne moraju da nose uputnice i nalaze na papiru.

Detaljnije...
 
WONCAE - update 10th October 2014

WONCA News

Access the latest WONCA News here, to read all the latest news, reports, details of past and forthcoming conferences and much more.

Detaljnije...
 
Softver usporio rad ljekara

Dragan Sladojević - 29.10.2014 08:02

Nezavisne novine 

BANJALUKA - Uvođenje veb softvera za timove porodične medicine, u koji doktori upisuju podatke o pacijentima i evidentiraju ono što su uradili tokom pregleda, naljutilo je jedan broj ljekara, koji kažu da im je usporen rad, a time i smanjena produktivnost.

Kompletan članak možete pročitati ovde.

 

 
ODRŽANA KONSTITUTIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA

1_thumb.jpg U subotu 01.11.14 u Banja Luci u Platonovoj b.b održana 18 sjednica Skupštine Udruženja doktora porodične medicine RS-a.
Na konstitutivnoj sjednici u skladu sa poslovnikom o radu Skupštine izabrano novo rukovodstvo Udruženja koje će u narednom periodu 2014-2018 rukovoditi radom Skupštine ovog najvišeg organa. Za predsjednika izabran dr sci.dr med.Draško Kuprešak, za potpredsjednika prim dr Radojka Perić a za sekretara Skupštine mr sci med Suzana Savić.Takođe mandatna komisija potvrdila izbor delegata iz svih deset podružnica .Na sjednici izabrani i odbori i to za: KME, zakonodatvi okvir, međunarodnu sadnju, za etiku, nagrade.
Na taj način su stvaoreni zakonski okviri za nastavak rada Skuštine udruženja.Razmatrana su i tekuća pitanja kao što su problemi vezani za uvođenje novog sotvera, izradu novog pravilnika o KME kao i generičke liste za koje je Skupština zauzela određene stavove.

U prilogu
- zapisnik
- lista delegata

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 20 of 192
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS