Najave
POZIV ZA MEDIJE DA POPRATE SKUP Štampaj E-pošta

Udruzenje doktora porodične medicine RS

 

12 KONFERENCIJA PORODIČNE MEDICINE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

„Prevencijom do zdravlja"

 

UdruŽenje doktora porodične medicine iz Republike Srpske u hotelu Kardial u Tesliću 06.10-17-07.10.17 organizuje 12 po redu Konferenciju pod radnim nazivom „Prevencijom do zdravlja". Cilj dvodnevnog stručnog skupa je da se usvoje nova znanja iz oblasti preventivne medicine koja obuhvata mjere i aktivnosti smanjenja rizika od oboljenja od masovnih nezaraznih bolesti kao što su dijabetes i bolesti srca kao i malignih oboljenja.

Na skupu koji je međunarodnog karaktera u programskom dijelu učešće će uzeti nacionalni kordinator za dijabetes za Republiku Srpsku, prim dr Bojić Mirjana, akademik prof dr Duško Vulić, te prof. dr Edita Stokić iz Novog Sada. Iz Republike Slovenije na skupu u radnom dijelu će učestvovati dr Milko Zrnić koji će promovisati iskustva iz zdravstvenog sistema Slovenije. Sa katedre porodične medicine iz Sarajeva predavanje će odrŽati doc. dr Zaim Jatić. Na Konfrenciji će biti promovisane dvije publikacije : nacionalni vodič za primjenu novih oralnih antikoagulanata za porodičnu medicinu kao i knjiga o prevenciji najčešćih hroničnih oboljenja. Na stručnom skupu se očekuje i prisustvo ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a dr Dragana Bogdanića, prestavnika Fonda zdravstvenog osiguranja, direktora zdravstvenih ustanova i nevladinog sektora kao i drugih.

Ovim putem Vas pozivamo da propratite ovaj događaj.

S poštovanjem,
Predsjednik
Dr sci.dr med Draško Kuprešak

 

  


 
NAJAVA PREDAVANJA Štampaj E-pošta

Udruzenje doktora porodične medicine Republike Srpske

REALIZACIJA KME

U sklopu realizacije programa KME za 2017 godinu Udruženje doktora porodične medicne RS-a planira dvije radionce i to:

Banja Luka 21.06.17 u 20 časova Hotel Bosna

Miodrag Ostojić: Prevencija kardiovaskularnih bolesti lijekovima, kao i pravilnim načinom života: Asprin, ACE inhibicija i statini u fokusu

Saša Lončar: „Polypill“ koncept: Od velikih klničkih studija do svakodnevne prakse

Trebinje 20.06.17 Hotel Industry 18 časova .

Moderne smjernice u terapiji DMT2, predavač: Prim dr Snežana Mališ, subspecijalista endokrinolog

Efikasnost alogliptina u kliničkim ispitivanjima – studija ENDURE, predavač: Prim dr Slavica Turanjanin, subspecijalista endokrinolog Sigurnost alogliptina u kliničkim ispitivanjima – studija EXAMINE, predavač: Dr Olivera Čančar, subspecijalista endokrinolo

Program rada radionica

 
12. dani porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem Štampaj E-pošta

12-dani.jpgPoštovani koleginice i kolege,

Obavještavamo Vas da će se od 06.10.17- do 07.10.17 u Tesliću održati Konferencija "
12. dani porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem " Prevencijom do zdravlja» . Teme konferencije su:

1. Prevencija u radu doktora porodične medicine
2. Kardiovaskularne bolesti i djabetes u fokusu
3. Mentalne bolesti
4. Sve relevantne teme za porodičnu medicinu


Ovom prilikom ohrabrujemo sve koleginice i kolege  koji rade u porodičnoj medicini da predstave svoj rad i dosadašnje iskustvo.
Detaljnije...
 
Odražan Workšop u Amerikoj ambasadi u Sarajevu Štampaj E-pošta

1.jpgNa poziv medicinskog odjela Američke ambasade 29.03.17 u Sarajevu održan je satanak predstavnika udruženja RS-a i Federacije BiH na kojima je razmatran model saradnje i pomoći Američkog udruženja doktora porodične medicine .Videolinkom uspostavljena je veza sa predstavnicima Američkog udruženja. Zaključeno je da se formira radna grupa koja bi formulisala potrebe PZZ u RS-u i Federaciji BIH. Na sastanku su bili predstavnici Svjetske Banke i WHO. Udruženje Federacija BIH je potpisalo memorandum o razumijevanju a takav sporazum je ponuđen i Udruženju iz RS-a koji se nalazi na čitanju u organima i čeka zeleno svjetlo za potpisivanje.
Tekst sporazuma je u prilogu.

Detaljnije...
 
Zasjedanje Skupštine udruženja Štampaj E-pošta

banjaluka.jpgU subotu 01.04.2017. godine zasjedala je Skupština udruženja na kojoj su usvojeni Izvještaji o radu za 2016. godinu i plan rada za 2017. godinu. Razmatrane su i teme o trezorskom poslovanju i ugovorima za 2016. godinu i ukazan problem o manjku sredstava za ovaj segment i da će to dovesti doktore porodične medicine u veoma težak položaj.

Plan rada udruženja za 2017. godinu - Prijedlog

 
Drugo obavještenje Štampaj E-pošta

11-dani.jpg

 

Poštovani saradnici,

U skladu sa usvojenim programima stručnog usavršavanja Udruženje doktora porodične medicine RS organizuje Konferenciju «
XI dani porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem «  pod nazivom «Izazovi za budućnost » koja će biti održana od 30.09.16 do 01.10.16 godine u Tesliću hotel Kardial sa temama:
1. Menadžment rijetkih oboljenja
2. Hronična bubrežna insuficijencija-novine u pristupu
3. Sve relevantne teme za porodičnu medicinu

Detaljnije...
 
EDUKACIJA BAZICNE DERMOSKOPIJE U DOBUJU Štampaj E-pošta

 060716.jpgU Doboju u hotelu „INTEGRA“ održana je 11.6.2016 g. bazična edukacija iz Dermoskopije za doktore porodične medicine iz dobojske podružnice. Bila su 2 ljekara iz Šamca, 2 iz Modriče i 6 iz Doboja.

Edukacija je dogovorena u saradnji Udruženja Dermatovenerologa RS i Udruženja doktora Porodične medicine RS. Ovom prilikom se zahvaljujemo i medžmentu Dz Doboj i direktoru dr Radoslavu Nikoliću koji su snosili troškove naše edukacije doktora iz našeg Dz.

Edukaciju iz Dermoskopije su provodile dr Dragana Starović predsjednica Udruženja Dermatovenerologa RS i dr Alma Tucak.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 10 of 24

Pretraga

Udruzenje ljekara porodicne medicine RS