POZIV ZA MEDIJE DA POPRATE SKUP Štampaj E-pošta

Udruzenje doktora porodične medicine RS

12 KONFERENCIJA PORODIČNE MEDICINE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

„Prevencijom do zdravlja"

UdruŽenje doktora porodične medicine iz Republike Srpske u hotelu Kardial u Tesliću 06.10-17-07.10.17 organizuje 12 po redu Konferenciju pod radnim nazivom „Prevencijom do zdravlja". Cilj dvodnevnog stručnog skupa je da se usvoje nova znanja iz oblasti preventivne medicine koja obuhvata mjere i aktivnosti smanjenja rizika od oboljenja od masovnih nezaraznih bolesti kao što su dijabetes i bolesti srca kao i malignih oboljenja.

Na skupu koji je međunarodnog karaktera u programskom dijelu učešće će uzeti nacionalni kordinator za dijabetes za Republiku Srpsku, prim dr Bojić Mirjana, akademik prof dr Duško Vulić, te prof. dr Edita Stokić iz Novog Sada. Iz Republike Slovenije na skupu u radnom dijelu će učestvovati dr Milko Zrnić koji će promovisati iskustva iz zdravstvenog sistema Slovenije. Sa katedre porodične medicine iz Sarajeva predavanje će odrŽati doc. dr Zaim Jatić. Na Konfrenciji će biti promovisane dvije publikacije : nacionalni vodič za primjenu novih oralnih antikoagulanata za porodičnu medicinu kao i knjiga o prevenciji najčešćih hroničnih oboljenja. Na stručnom skupu se očekuje i prisustvo ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a dr Dragana Bogdanića, prestavnika Fonda zdravstvenog osiguranja, direktora zdravstvenih ustanova i nevladinog sektora kao i drugih.

Ovim putem Vas pozivamo da propratite ovaj događaj.

S poštovanjem,
Predsjednik