Prijedlog za izmjenu pravilnika o specijalizacijama iz Porodične medicine

medicinski-fakultet-foca.jpg Udruženje je u niz navrata poticalo izmjenu pravilnika o promjeni specijalizacije i subspecijalizacije kako bi se program izmjenio u pravcu prelaska na četvorogodišnji vremenski period kao i da se proširi djelokrug subspecijalizacija u pravcu kliničkih vještina.

Takođe Udruženje podržava napor akademskih institucija da se izmjeni pravilnik u dijelu koji reguliše segment polaganja specijalističkog ispita u smislu obeuzbjeđivanja mehanizama da se ciklus specijalizacije završi na optimalan način kako ne bismo dolazili u pravni vakum.

Pogledajte i sledeće dopise:

 - Dopis Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS
-  Dopis Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS

 
Kurs "Kako pisati i objaviti rad iz ruralne medicine" - Zagreb 27.Februar - 02.Mart 2014

Zagreb.jpg Kurs "Kako pisati i objavljivati rad iz ruralne medicine". Kurs se održava u Zagreb, 27. februara do 2. marta 2014. Direktor kursa je Christos Lionis, a Internet stranica je: https://recocrok.conventuscredo.hr/

Detaljnije...
 
INFORMACIJA O BOLOVANJIMA - PRENESENA VIJEST

bolovanja.jpg

Izvor: Nezavisne novine
DANICA POPOVIĆ - 28.01.2014 08:15 

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) RS prošle godine otkrio je nepravilnosti kod bolovanja 26 radnika, od 136 kontrolisanih. Sumnju u bolovanja svojih zaposlenih izrazilo je 39 poslodavaca. Iz Fonda kažu da su se nepravilnosti najčešće odnosile na situacije kada je bolovanje trajalo duže od predviđenog perioda.

"Bolovanje je trajalo duže nego što je to predviđeno za određeno oboljenje ili povredu na osnovu kriterijuma koji su propisani Pravilnikom o ostvarivanju prava na naknadu plate za vrijeme privremene nesposobnosti za rad", potvrdila je Darija Filipović, portparol FZO RS. 

Detaljnije...
 
ČESTITKA !
cestitka2.jpg
cestitka1.jpg
 Dragi prijatelji i poslovni partneri srećna Vam i uspješna nova 2014 godina!
 
SASTANAK PREDSJEDNIKA SPEC. UDRUŽENJA, DRUŠTVA DOKTORA I MINISTRA ZDRAVLJA I DIREKTORA FONDA
logo-porodicna-fond-zdravstvenog.jpgU petak, 27.12.13 u plavoj sali Fonda održan sastanak predsednika svih specijalističkih udruženja koji egzistiraju u Republici Srpskoj, predstavnika društva doktora RS sa Ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS, dr Draganom Bogdanićem, i direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a, mr sci Darkom Tomašem. Na sastanku su analizirana dva pitanja koja su od suštinskog značaja za trenutno stanje u zdravstvu RS-a. Razgovarano je o pozitivnoj listi lijekova koja idu na recept i statusu doktora u društvu u kontekstu najnovijih događaja koji su proizvela negativnu percepciju javnosti o moralnom kredibilitetu doktora Srpske.
Detaljnije...
 
Sastanak ministra zdravlja i socijalne zaštite RS sa direktorima domova zdravlja iz RS
Dragan-Bogdanic.jpgMinistar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bodganić, sa svojim saradnicima, sastao se juče sa svim direktorima domova zdravlja iz Republike Srpske u prostorijama Fonda zdravstvenog osiguranja.

Na sastanku se razgovaralo o ugovorima Fonda zdravstvenog osiguranja i ustanova primarne zdravstvene zaštite za narednu godinu, kao i relaizaciji zaključaka Vlade Republike Srpske u vezi uplata poreza i doprinosa.

Direktorima domova zdravlja predstavljen je način ugovoranja sa Fondom zdravstvenog osiguranja, kao i predviđena sredstva za 2014. godinu. Dogovoreno je da Fond zdravstvenog osiguranja izađe sa prijedlogom sredstava za svaku ustanovu pojedinačno i ostavi određeni period za davanje eventaulnih primjedbi ustanova. Prema planiranoj dinamici, ugovori sa svim zdravstvenim ustavnovama primarnog nivoa trebali bi biti finalizirani i potpisani do polovine januara naredne godine, o čemu će javnost biti na vrijeme informisana.
Detaljnije...
 
WONCA: Abstract submission deadline extended!
wonca-conference.jpg
Following numerous requests, the 19th WONCA Europe Conference’s organising committee has decided to extend the abstract submission deadline until 23:59, January 5 th, 2014. That means all interested parties can use the online abstract submission platform until that date, by accessing here.

Please take notice that only abstracts submitted via the online submission platform will be accepted and that abstract notifications will be sent to the presenting authors, by email, until February 17th, 2014.

 
IZ AKTIVNOSTI UDRUŽENJA

Udruženje kontinuirano provodi aktivnosti na poboljšanju statusa timova porodične medicine.

U prilogu su zvanični dopisi upućeni Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS, Fondu zdravstvenog osiguranja RS-a i Komori doktora medicine RS-a.
U prilogu dokumenti su u cilju poboljšanja informisanosti svih članova i javnosti o radu Udruženja.

Fond-zdravstvenog-osiguranja-RS.jpg

- Fond zdravstvenog osiguranja RS - Predmet: Analiza primjene generičke liste
- Fond zdravstvenog osiguranja RS - Predmet: Prijedlog (incijativa)

-
Fond zdravstvenog osiguranja RS - Predmet: Prijedlog izmjena

Komora_doktora-medicine-RS.jpg - Komora doktora medicine RS - Predmet: Problemi u pzz i saradnja
- Komora doktora medicine RS - Predmet: Zapisnik

 Ministarstvo-zdravlja.jpg - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske - Predmet: Prijedlog mjera za unapređenje funkcionisanja PZZ sa fokusom na porodičnu medicinu

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 101 - 120 of 255
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS