SAOPŠTENJE ZA JAVNOST ZBOG UVOĐENJA PLAĆANJA SPECIJALIZACIJE

Foca.jpgPovodom odluke Dekana Medicinskog Fakulteta u Foči da se uvedena naknada za polaznike specijalizacije iz porodične medicine od 2000,00 KM stav Udruženja je da je takva odluka katastrofalna i da će imati nesagledive posljedice u smislu stagnacije razvoja porodične medicine u Istočnom dijelu Republike Srpske.
Kako je razvoj porodične medicine od strateškog interesa u izgradnji održivog zdravstvenog sistema u RS Udruženje je stava da ovu odluku treba što hitnije preispitati i staviti van snage cijeneći činjenicu da se realizacija programa specijalizacije na Medicinskom Fakultetu u Banja Luci ne naplaćuje.
U prilogu dopisi upućeni u ime Udruženja relevatnim insitucijama u naporu da se ovaj problem razriješi.

- Dopis dekanu Medicinskog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo
- Dopis rektoratu Univerziteta Istočno Sarajevo
- Dopis Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske

 
ODRŽANA KONFERENCIJA PORODIČNE MEDICINE
8.jpg PORODIČNA MEDICINA JE BUDUĆNOST
 
ODRŽANA KONFERENCIJA PORODIČNE MEDICINE 

U Tesliću,u hotelu Kardial 4-5.10.2013 održana konferencija «VIII Dani porodične medicine RS sa međunarodnim učešćem». Na skupu prisustvovalo preko 300 doktora porodične medicine iz Republike Srpske, Federacije BiH, Republike Srbije, Republike Hrvatske i Velike Britanije.

Detaljnije...
 
Obavještenje za sponzore VIII Dana porodične medicine RS

Postavljanje štandova u predvorju hotela Kardijal počinje od 14 sati i traje do 16 časova.

Kontak osoba dr Draško Kuprešak.

 
20. svjetska konferencija doktora porodične medicine WONCA
4_thumb.jpgWONCA, Prag 2013.

         20.svjetska konferencija doktora porodične medicine WONCA održana je ove godine u Pragu, Češka Republika, od 25. do 29.juna. Glavni slogan ovogodišnje konferencije je bio BRIGA kroz GENERACIJE,  gdje je porodična medicina predstavljena kao medicinska disciplina koja prati individuu kroz cjelokupan životni vijek, od rođenja do smrti, prilagođena da se nosi sa svim problemima koji se na tom putu sreću.
Detaljnije...
 
ODRŽAN SASTANAK SA DIREKTOROM FONDA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA RS

1_thumb.jpgU petak 05.07.13 u Banja Luci održan sastanak predstavnika Udruženja doktora porodične medicine RS čiju delegaciju je predvodio predsjednik mr sci. dr med. Draško Kuprešak, a u kojoj su bili i prim dr Radojka Perić i dr Atijas Danijel, i delegacije Fonda zdravstvenog osiguranja RS koju je predvodio direktor g. Darko Tomaš na kome su prisustvovali i izvršni direktori svih sektora.

Detaljnije...
 
RADNI SASATANAK PREDSTAVNIKA UDRUŽENJA I MINISTRA ZDRAVLJA I SOCIJALNE ZAŠTITE RS
5b.jpgDelegacija Udruženja doktora porodične medicine RS je 12.06.13 u Banja Luci  održala sastanak sa Ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS, mr.sci dr Slobodanom Stanićem. Delegaciju Udruženja predvodio je Mr sci dr Draško Kuprešak, a u njenom sastavu su bili prim dr Nebojša Putnik,d r Goran Birčaković, dr Atijas Danijel,doc dr Maja Račić i prim dr Radojka Perić.U razgovorima su učestvovali i pomoćnici ministra zdravlja dr Milan Latinović, Mr Vanda Peković te viši stručni saradnik za primarni nivo mr sci. prim dr Jasminka Vučković.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 101 - 120 of 246
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS