Smanjenje troškova za lijekove na recept

Fond zdravstvenog osiguranja započeo projekat čiji  je cilj unapređenje kapaciteta doktora porodične medicine u upravljanju troškova lijekova na recept.

 

Pilot projekat: Smanjenje troškova za lijekove na recept


Od početka avgusta, do kraja decmbra ove godine s 42 tima porodične medicine iz domova zdravlja u Doboju, Zvorniku i Trebinju, biće realizovan pilot projekat «Unapređenje kapaciteta timova porodične medicine za upravljanje troškovima lijekova na recept». Nosilac projekta, koga je podržalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, je Fond zdravstvenog osiguranja RS, dok je realizacija povjerena Udruženju doktora porodične medicine.
Detaljnije...
 
Počela je da radi dnevna bolnica za zbrinjavanje onkološke problematike

Počela je da radi dnevna bolnica za zbrinjavanje onkološke problematike u kojoj ordinira prof Jakovljević !

Poštovani,

    Obavještavam Vas  da je u sklopu  Zdravstvene ustanove „S-tetik“  u Banjaluci  počela sa radom dnevna onkološka bolnica za primjenu hemioterapije i pratećih onkoloških lijekova kod pacijenata sa šifrom bolesti  C18-C80.
   U komfornim prostorijama naše bolnice onkološki pacijenti imaju mogućnost da terapiju primaju u ugodnom ambijentu,  pod nadzorom iskusnog i odgovornog onkološkog tima.

Detaljnije...
 
XVII kongres lekara Srbije

XVII kongres lekara Srbije, III kongres lekara opšte medicine Srbije sa međunarodnim učešćem 20-23.09.21012. godine.

Više o kongresu možete saznati u prilogu .

 
IZVJEŠTAJ WONCA 2012 BEČ
1_thumb.jpg U PERIODU OD 4-7.7.2012 U BEČU JE ODRŽANA WONCA-EVROPE-STRUČNI KONGRES IZ OBLASTI PORODIČNE MEDICINE.ODRŽAN JE U PRELIJEPOJ DVORANI AUSTRIA CENTAR. BILO JE PREKO 4000 UČESNIKA KOJI SU SE PREDSTAVILI SA SVOJIM RADOVIMA,KAKO ORALNIM PREZENTACIJAMA , POSTERIMA TAKO I RADIONICAMA. IZ RS LJEKARI SU SE PREDSTAVILI POSTER PREZENTACIJAMA.
Detaljnije...
 
Izvještaj sa održanog okruglog stola u Laktašima
5b.jpgUdruženje doktora porodične medicine RS u saradnji sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS je 13.06.12 u hotelu «San» u Latašima, organizovalo okrugli sto na temu Privatizacija primarne zdravstvene zaštite Da ili Ne.
Na skupu su razmjenjena  iskustva sa zemljama u regionu koji imaju sličnu koncepciju i organizaciju zdravstvene zaštite a koji su ušli u proces privatizacije primarne zdravstvene zaštite znatno ranije.
Detaljnije...
 
Održan sastanak predstavnika Udruženja i centra za Radioterapiju

Održan je sastanak predstavnika Udruženja i centra za Radioterapiju.

Zapisnik sa sastanka

 
OKRUGLI STO NA TEMU PRIVATIZACIJA PZZ DA ILI NE

hotel_san_laktasi.jpgUdruženje doktora porodične medicine RS u saradnji sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS će 13.06.12 u hotelu «San» u Latašima, sa početkom u 9 časova, organizovati okrugli sto na temu Privatizacija primarne zdravstvene zaštite Da ili Ne.
Učešće u radu  okruglog stola će uzeti predstavnici udruženja KOHOM iz Hrvatske i Udruženja porodične medicine iz Slovenije kao i predstavnici Komore doktora medicine iz Vojvodine.
Cilj  okruglog stola je da se  razmjene   iskustvava u naporima da se  dođe do najboljeg modela koji bi bio primjenjiv  za zdravstveni sektor Republike Srpske. Press konferencija sa zaključcima sa ovoga skupa je planirana 13.06.12 u 14 časova.
Ovim putem Vas pozivamo da propratite ovaj događaj.

Program okruglog stola

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 141 - 160 of 255
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS