OKRUGLI STO NA TEMU PRIVATIZACIJA PZZ DA ILI NE

hotel_san_laktasi.jpgUdruženje doktora porodične medicine RS u saradnji sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS će 13.06.12 u hotelu «San» u Latašima, sa početkom u 9 časova, organizovati okrugli sto na temu Privatizacija primarne zdravstvene zaštite Da ili Ne.
Učešće u radu  okruglog stola će uzeti predstavnici udruženja KOHOM iz Hrvatske i Udruženja porodične medicine iz Slovenije kao i predstavnici Komore doktora medicine iz Vojvodine.
Cilj  okruglog stola je da se  razmjene   iskustvava u naporima da se  dođe do najboljeg modela koji bi bio primjenjiv  za zdravstveni sektor Republike Srpske. Press konferencija sa zaključcima sa ovoga skupa je planirana 13.06.12 u 14 časova.
Ovim putem Vas pozivamo da propratite ovaj događaj.

Program okruglog stola

 
IZ AKTIVNOSTI UDRUŽENJA

Održan sastanak predstavnika Komore doktora medicine Vojvodine i predstavnika Komore doktora medicine RS.Na sastanku učešće je uzeo i predsjednik Udruženja doktora porodične medicine RS Mr sci dr med Draško Kuprešak. Razgovarano je o brojnim temama a fokus razgovora je bio na razmjenjeni iskustava o funkcionisanju primarne zdravstvene zaštite.

 
Euripa 2012

Evropska strategija za ruralno zdravlje (EURIPA) je radna grupa WONCE koja promoviše razvoj ruralne prakse kroz četiri osnovna principa; kvalitet, istraživanje, edukaciju i i zagovaranje zdravstvene politike. 

pag1.jpg

pag2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Detaljnije...
 
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PORODIČNE MEDICINE

1b.jpgKOLEGICE I KOLEGE, DRAGI PRIJATELJI SRETANA VAM SVJETSKI DAN PORODIČNE MEDICINE !

   Obavještenje za medije

Detaljnije...
 
Radionica na temu "Aktuelno o venama"
1b.jpg U hotelu Grand 19.04.12 u saradnji Udruženja doktora porodične medicine RS i Udruženja doktora medicine privatna praksa održan je simpozij na temu aktuelo o venama.
Predavanje je na jedan orginalan način ponudilo nove poglede na ovu tematiku.
Predavači su bili predstavnici privatne klinike Lastrić iz Zagreba koji se bave liječenjem ovog zdravstvenog problema
Detaljnije...
 
Nacrt pravilnika o ortopedskim pomagalima
Upravni odbor fonada zdravstvenog osiguranja usvojio nacrt novog pravilnika o ortopedskim pomagalima

 
Upravni odbor FZO RS je u cilju unapređenja rada zdravstvenih profesionalaca a u cilju olakšanja rada i smanjenja birokratskih procedura usvojio nacrt novog pravilnika za ortopedska pomagala koji je stavljen na javnu raspravu.

Udruženje doktora porodične medicine je imalo konstruktivan pristup i većina prijedloga koji idu u prilog pojadnostavljenju rada i rasterećenja timova porodične medicine je ugrađeno u izmjenjeni pravilnik.

Pravilnik o pravu na ortopedska pomagala i druga medicinska sredstva

 
Predsedništvo udruženja usvojilo prijedlog akreditacionih standarda za porodičnu medicinu

Članovi predsedništva su usvojili prijedlog akreditacionih standarda za porodičnu medicinu koji je uradila radna grupa sastavljena od predstavnika udruženja i predstavnika zdrvastvenh ustanova u saradnji sa Agencijom za sertifikaciju i akreditaciju zdravstvene zaštite RS.
Ova set standarda treba da posluži kao osnova za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite na primarnom nivou.

Standardi za sertifikaciju i akreditaciju ambulanti porodične medicine

 
Obilježavanje svjetskog dana doktora porodične medicine

Obilježavanje svjetskog dana doktora porodične medicine Zvornik 18 i 19.maj 2012


U republici Srpskoj se  drugu godinu obilježava svjetski dan doktora porodične medicine.To je prilika da sa se još jednom naznači važnost ovog segmenta zdravstvenog sistema i da se ukaže na probleme sa kojima se susreću doktori i medicinske sestra  na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

Program rada Zvornik 18-05.12-19.05.12

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 141 - 160 of 246
Udruzenje ljekara porodicne medicine RS