Osim u martu, mjesecu podizanja svijesti o multiplom mijelomu, tokom čitave godine trebalo bi obratiti pažnju na pacijente oboljele od rijetkih malignih bolesti.

Idealno bi bilo svojim djelovanjem poboljšati njihov status u društvu na način da se podiže svjesnost o izazovima koje ova oboljenja donose, ali i kontinuirano voditi računa o dobrobiti vlastitog organizma.

Nastavak pročitajne na klix.ba

TESLIĆ - Tradicionalna manifestacija "Dani Banje Vrućice", koja se ovog vikenda održava u Banji Vrućici, kod Teslića, okupila je više od 100 ljekara specijalista iz Republike Srpske i Federacije BiH koji će govoriti o liječenju i rehabilitaciji pacijenata koji su preboljeli kovid 19.

131221 2

Republika Srpska je među prvima počela banjsku rehabilitaciju kovid pacijenata. Njihov oporavak je osim u Banji Slatini omogućen i u Banji Vrućici kod Teslića. Tu se ovog vikenda okupilio više od 100 ljekara specijalista iz Republike Srpske i Federacije BiH koji će govoriti o liječenju i rehabilitaciji pacijenata koji su preboljeli kovid.

Opširnije...

Preneseno sa portala radiotrebinje.com.

 

U Trebinju je večeras otvorena 15. konferencija "Dani porodične medicine", na kojoj će biti promovisana najnovija naučna saznanja iz oblasti kardiovaskularnih bolesti.

Predsjednik Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske Draško Kuprešak rekao je prije otvaranja, da se ovom konferencijom želi uputiti poruka pacijentima i javnosti da su kardiovaskularne bolesti i srčane bolesti najveći uzrok smrtnosti u Republici Srpskoj, ali i u svijetu.

Ostatak vijesti