U Banja Luci 27.06.24 održan 5 modul iz ciklusa edukacije za mlade doktore koji rade u sistemu porodičnoj medicine u PZZ zdravstvenog sektora RS.
Pod nazivom “Što je oku skriveno” učesnici su zajedno sa predavačima prof r Suzanom Savić, doc dr Natašom Pilipović Broćeta i dr Radmilom Begović interaktivnom sesijom sagledali prikaze slučaja sa konkretnim zdravstvenim problemima i odgovorima i prošli kroz sve tematske oblasti koje su bile dio programa obuke.


Na kraju sesije održan slide kviz nakon čega su proglašeni pobjednici,nhih pet, koji će biti nagrađeni od strane Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske sa besplatnim učešćem na “19 Danima porodične medicine RS” SA Međunarodnim učešćem, koji će bitu u hotelu Kardila u Oktobru mjesecu 2024 godine, na kojima se planira poseban panel diskusija za mlade doktore medicine u cilju otvaranja diskusije njihovog položaja, izazova u kliničkoj praksi, strahova i dilema kao i perspektiva. Na kraju ciklusa edukacije koji je trajao od februara do jula 2024 godine , predjsednik Uduženja doktora porodične medicine RS, prim dr sci Draško Kuprešak, je uručio posebne sertifikate za učesnike ciklusa edukacije kao i predavačima. Školu porodične medicine ili PATje završilo 35 polaznika a u samom programu edukacije je učestvovalo preko 20 eminentnih predavača kako predstavnika Udruženja doktora porodične medicine RS, Udruženja Kardiologa RS , Udruženja Neurologa RS i Udruženja Psihijatara RS kao i predstavnika zdravstvenih ustanova kao što su dr Miroslav Zotović Trapisti i UKC RS Banja Luka.
Ovom prilikom veliku zahvalnost dugujemo kompaniji “Krka” koja je bezrezervno podržala ovaj projekat edukacije koji je nastavak ulaganja u unapređenje znanja doktora koji rade u porodičnoj medicine.