Ovim putem obavještavamo Vas da sa našim dugogodišnjim partnerom kompanijom Sanofi aventis groupe, Predstavništvo u BIH, pokrećemo akciju besplatnog mjerenja HbA1c za pacijente oboljele od šećerne bolesti u RS, u periodu od  08.11-15.12.2021.

Besplatnim mjerenjem HbA1c želimo pružiti podršku oboljelim od šećerne bolesti i zdravstvenom sistemu RS, u trenutnim uslovima pandemije, a povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti 14.11.2021.

Kako bi ljekar za svoje pacijente dobio vaučere za besplatno mjerenje HbA1c, potrebno je da kontaktiraju saradnika kompanije Sanofi +387 62 022 201.

Tema obilježavnja Svjetskog dana šećerne bolesti 14.11.2021. je pristup zdravstvenoj njezi –  Kada se osobe s dijabetesom ne liječe ili nemaju pristup redovnim kontrolim pregledima izložene su riziku od ozbiljnih i po život opasnih komplikacija kao što su srčani udar, moždani udar, zatajenje bubrega, sljepoća i amputacija donjih ekstremiteta. (https://worlddiabetesday.org/about/key-messages/, pristup 29.10.2021.)

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.